restemat: indisk rett med poteter og kikerter
Print Pin

Indiske restepoteter

Har du kokte poteter liggende fra søndagsmiddagen? Heldige deg! De kan nemlig trylles om til denne herlige resteretten på 1-2-3!
Rett hovedrett
Kjøkken indisk
Tema restemat
Forberedelser 5 minutes
Koke-/steketid 15 minutes
Totalt tidsbruk 20 minutes
Antall 2 porsjoner
Calories 552kcal

Ingredienser

  • 1 boks/kartong kikerter eventuelt 2 dl tørka som du bløtlegger og koker
  • 1 hvitløksfedd
  • 1/4 løk
  • 1 cm ingefær
  • 0,5 rød chili
  • 400 g kokte poteter eller rå poteter som du koker på forhånd
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 ts gurkemeie
  • 10 karriblader eventuelt 1 ts karripulver
  • 1 dl kokosmelk
  • salt
  • 4 stilker koriander
  • eventuelt ris til servering

Framgangsmåte

  • Sil laken av kikertene og skyll dem i litt vann. Dersom du bruker tørka kikerter må de bløtlegges i minst 8 timer, for deretter å kokes møre før bruk.
  • Finhakk hvitløk, løk, ingefær og chili.
  • Dersom du har hele poteter er det greit å skjære dem i litt store terninger før steking.
  • Varm opp litt olje til medium/høy temperatur i en stekepanne. Ha i hvitløk, løk, ingefær, chili, spisskummen, sennepsfrø og gurkemeie, og stek det i noen minutter. Det skal begynne å lukte godt av blandingen før du har i resten.
  • Ha deretter i poteter, kikerter og karriblader, og vend blandingen godt sammen mens det steker. Ha gjerne i litt mer olje om det blir tørt. Etter 5-6 minutter bør alt være skikkelig gjennomvarmt.
  • Hell i kokosmelk, rør den inn, og smak til med salt.
  • Finhakk koriander og ha på toppen. Servér gryta med en gang, veldig gjerne sammen med ris.

Kommentarer

Tips: denne blandingen kan også brukes som fyll i samosa.