Print Pin
5 from 1 vote

Indisk linsegryte med blomkål

Trettiminutters blomkålrett med tomater, kokosmelk og masse indiske smaker. 

Rett hovedrett
Kjøkken indisk
Tema indisk linsegryte
Forberedelser 5 minutes
Koke-/steketid 25 minutes
Totalt tidsbruk 40 minutes
Antall 4 porsjoner
Calories 351kcal

Ingredienser

  • 2,5 dl tørka røde linser
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 2 cm ingefær
  • 4 stilker koriander
  • 1 blomkål
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts gurkemeie
  • 4 dl knustetomater ca. 1 boks/kartong
  • 7,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terninger
  • 2-3 dl kokosmelk
  • salt
  • pepper
  • eventuelt ris til servering

Framgangsmåte

  • Skyll linsene i kaldt vann før du begynner med resten.

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. Grovhakk koriander. Del blomkålen i buketter.

  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær og la det surre i et par minutter. Rør deretter inn garam masala, spisskummen og gurkemeie, la det surre i et par minutter til.

  • Ha i blomkål, linser og knuste tomater og rør alt sammen. Hell over vann med grønnsaksbuljongpulver og la det hele koke opp. La det småkoke i ca 20 minutter, til linsene er nesten oppløste og blomkålbukettene er møre.

  • Rør inn kokosmelk, og smak til med salt og pepper. Ha koriander over helt i slutten.

  • Rør inn kokosmelk, og smak til med salt og pepper. Ha koriander over helt i slutten.