Print Pin

Ovnsbakt aubergine

Aubergine fylles med en frisk marinade, ovnsbakes og toppes med en herlig mandelmiks.

Rett hovedrett
Kjøkken middelhavsk
Tema meze
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 30 minutes
Totalt tidsbruk 40 minutes
Antall 4 porsjoner (med tilbehør)

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 3 ss soyasaus eller miso
  • 2 ss olivenolje
  • 1 sitron
  • salt
  • pepper
  • 2 vårløk
  • 4 stilker koriander
  • 3 ss mandler

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

  • Skjær auberginene i to på langs. Snitt deretter et rutemønster i de – men ikke la det gå helt gjennom. Legg de utover på stekebrettet med snittene vendt opp.

  • Rør sammen soyasaus, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper ei en liten bolle.

  • Pensle blandingen på auberginene slik at det renner litt ned der du har snittet de. Hjelp gjerne på litt – om du “drar” i auberginen får du større åpninger og mer kan renne ned i selve auberginekjøttet.

  • Sett i ovnen og bak i 20-25 minutter, til de begynner å bli gylne på toppen. Gjør klar toppingen mens du baker auberginene.

  • Skjær vårløk i ringer, grovhakk koriander og mandler.

  • Når auberginene kommer ut av ovnen har du på vårløkblandingen, og serverer de rykende varme. Disse ovnsbakte auberginene smaker skikkelig godt servert med potetstappe. Har du ikke særlig med tilbehør til så må du beregne en hel aubergine til hver (doble oppskriften).