Print Pin

Vegansk riskrem

Nydelig riskrem med herlig konsistens og god smak - helt uten meieriprodukter!
Rett dessert
Kjøkken julemat
Tema jul, riskrem
Forberedelser 20 minutes
Koke-/steketid 1 hour
Totalt tidsbruk 1 hour 20 minutes
Antall 4 porsjoner

Ingredienser

Riskrem

  • 1 dl grøtris
  • litt salt
  • 2 dl vann
  • 2,5 dl soyamelk helst søtet
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 1 ss sukker
  • pisket plantefløte se kommentar 1 under

Bringebærsaus

  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 250 g bringebær frosne går fint

Framgangsmåte

Riskrem

  • Kok opp ris, salt og vann under lokk. Spe med melk, og la det småkoke i ca en time. Rør av og til. Når grøten er ferdig blander du inn sukkeret, og setter til avkjøling.

  • Like før servering blander du inn havrekrem til du får ønsket konsistens.

  • Server med bærsaus, og glem for all del ikke mandelen!

Bringebærsaus

  • Kok opp vann og sukker. Avkjøl.

  • Kjør sukkerlaken i en kjøkkenmaskin sammen med bærene, til du får en jevn saus.

  • For en ekstra fin saus kan du sile den gjennom en finmasket sil før servering.

Kommentarer

  1. Du kan bruke både soyafløte eller havrefløte, pass bare på at du kjøper en variant som egner seg til visping.