Go Back

Sunnere bønnebrownies

Denne oppskriften slo skikkelig godt an blant damene på jobben min, som likte at de ikke var så søte. Mennene var dessverre ikke like begeistret.
5 from 2 votes
Prep Time 25 mins
Cook Time 25 mins
Bløtlegging 18 hrs
Total Time 18 hrs 50 mins
Course dessert
Cuisine amerikansk
Servings 1 medium kakeform

Ingredients
  

  • 200 g tørka svarte bønner se kommentar 1 under
  • 2 bananer
  • 1 dl agavesirup
  • 0,5 dl sukker
  • bitte litt salt
  • 1 ts kanel
  • 0,5 dl havregryn se kommentar 2 under

Instructions
 

  • Bløtlegg bønnene over natten og kok dem møre. Sil av vannet.

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en mellomstor ildfast form med bakepapir.

  • Kjør bønner, bananer, sitrup, kakaopulver, sukker, salt og kanel til en jevn masse i en kjøkkenmaskin. Rør inn havregrynene med en skje.

  • Overfør massen til den ildfaste formen, bruk en slikkepott til å fordele den utover.

  • Bak i 25-30 minutter. Avkjøl i formen.

Notes

  1. Du kan bruke hermetiske bønner istedenfor, da trenger du 400 g (uten laken). Da kan du droppe bløtlegging og koking. 
  2. Bruker du glutenfrie havregryn blir kaken glutenfri.
Keyword bønnebrownies, brownies, brownies uten egg og melk