Print Pin
5 from 2 votes

Sunnere bønnebrownies

Denne oppskriften slo skikkelig godt an blant damene på jobben min, som likte at de ikke var så søte. Mennene var dessverre ikke like begeistret.
Rett dessert
Kjøkken amerikansk
Tema brownies, brownies uten egg og melk, bønnebrownies
Forberedelser 25 minutes
Koke-/steketid 25 minutes
Bløtlegging 18 hours
Totalt tidsbruk 18 hours 50 minutes
Antall 1 medium kakeform

Ingredienser

  • 200 g tørka svarte bønner se kommentar 1 under
  • 2 bananer
  • 1 dl agavesirup
  • 0,5 dl sukker
  • bitte litt salt
  • 1 ts kanel
  • 0,5 dl havregryn se kommentar 2 under

Framgangsmåte

  • Bløtlegg bønnene over natten og kok dem møre. Sil av vannet.

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en mellomstor ildfast form med bakepapir.

  • Kjør bønner, bananer, sitrup, kakaopulver, sukker, salt og kanel til en jevn masse i en kjøkkenmaskin. Rør inn havregrynene med en skje.

  • Overfør massen til den ildfaste formen, bruk en slikkepott til å fordele den utover.

  • Bak i 25-30 minutter. Avkjøl i formen.

Kommentarer

  1. Du kan bruke hermetiske bønner istedenfor, da trenger du 400 g (uten laken). Da kan du droppe bløtlegging og koking. 
  2. Bruker du glutenfrie havregryn blir kaken glutenfri.