Print Pin
5 from 2 votes

Verdens beste bønnebrownies

Supergode brownies laget med en ganske overraskende ingrediens.
Rett dessert
Kjøkken amerikansk
Tema bananbrød uten egg og melk, brownies, bønnebrownies
Forberedelser 20 minutes
Koke-/steketid 25 minutes
Bløtlegging 8 hours
Totalt tidsbruk 8 hours 45 minutes
Antall 1 medium kakeform

Ingredienser

  • 1 dl tørka svarte bønner Se kommentar 1 under
  • 1 ss knuste linfrø
  • 2,5 ss varmt vann
  • 2 ss kokosolje
  • 1 ss espresso
  • 1 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl veganske sjokoladeknapper Se kommentar 2 under

Framgangsmåte

  • La bønnene ligge i bløt over natten. Kok dem deretter møre i rikelig med vann. Sil av vannet.

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en middels ildfast form med bakepapir.

  • Ha linfrø og vann i en liten bolle, rør det sammen og la det stå i fem minutter.

  • Ha linfrøblandingen, bønner, kokosolje, espresso, sukker, bakepulver og kakaopulver i en kjøkkenmaskin, og kjør til du har en helt glatt masse. Tilsett sjokoladen og kjør et lite minutt til – til det høres ut som om maskinen ikke lenger knuser sjokoladebitene.

  • Ha massen over i den ildfaste formen, bruk en slikkepott til å fordele den jevnt utover.

  • Bak i 20-25 minutter (avhengig av ovnen). Toppen skal være tørr. Avkjøl browniesene i formen. Oppbevares kaldt. Skjær opp i porsjonsstykker før servering.

Kommentarer

  1. Du kan bruke 2 dl hermetiske bønner, da dropper du bløtleggingen og kokingen (og det går kjappere å lage retten)
  2. Eller 75 g melkefri sjokolade som du grovhakker før bruk