vegansk indisk kremet daal oppskrift
Print Pin
5 from 1 vote

Kremet daal

Verdens beste indiske linsegryte, med masse gode krydderier, samt tomater og kokosmelk.
Rett hovedrett
Kjøkken indisk
Tema daal, indisk daal, indisk linsegryte, linegryte, linser
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 25 minutes
Antall 4 porsjoner

Ingredienser

  • 2 dl tørka røde linser
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 0,5 rød chili
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts gurkemeie
  • 3,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
  • 2 bokser knuste tomater (ca. 8 dl til sammen)
  • 1 boks koksmelk (ca. 4 dl)
  • 1 sitron
  • salt
  • frisk koriander
  • ris til servering (valgfritt)

Framgangsmåte

  • Skyll linsene i litt kaldt vann. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og chili og la det surre i et par minutter. Rør inn garam masala, spisskummen og gurkemeie, la det surre i et par minutter til. Rør inn linser og hell på vann med buljongterning, tomater og kokosmelk. La det koke opp, ha deretter på lokk og skru ned varmen litt. La det småkoke til linsene er møre, cirka 20 minutter. Du trenger ikke å ha lokk på gryten.

  • Smak til med sitronsaft og salt. Grovhakk koriander og ha over rett før servering. Daal smaker godt som den er, og passer også veldig bra sammen med ris.