vegansk hummus oppskrift
Print Pin
5 from 2 votes

Verdens beste hummus

En fantastisk smakfull og kremet kikertdipp.
Rett tilbehør
Kjøkken middelhavsk
Tema hummus, kikerter, tahini
Forberedelser 15 minutes
Koke-/steketid 1 hour
bløtlegging 8 hours
Totalt tidsbruk 1 day 1 hour 15 minutes
Antall 1 god skål

Ingredienser

  • 100 g tørka kikerter
  • vann til utvanning
  • 2 ts natron
  • 50 g tahini (eller smak til)
  • 1 cl sitronsmak (eller smak til)
  • hvitløk
  • salt
  • olivenolje til topping
  • paprikapulver til topping

Framgangsmåte

  • Ha kikertene i en skål, og hell vann over. Du trenger cirka dobbelt så mye vann som kikerter. Ha i en teskje med natron. La det ligge en del timer, helst over natten.

  • Hell vannet av kikertene, og ha dem over i en gryte. Nok en gang tilsetter du dobbel mengde vann, samt et teskje natron. La det småkoke til kikertene er skikkelig myke. Koketiden kommer an på hvor lenge de lå i bløt, maks trenger du 2-3 timer. Sil kikertene, ta vare på vannet.

  • Ha kikerter i en kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene. Prøv deg bare fram med hvitløksmengden. Jeg pleier å bruke 2 eller 3 fedd. Sett på maskinen, og la det gå et par minutter, til du har en helt jevn masse. Spe på med kokevann og kjør igjen. Hummusen skal være veldig myk, men ikke miste fasongen.

  • Jeg pleier å bruke baksiden av en spiseskje til å fordele hummusen rundt på en tallerken. På toppen er det godt med litt olivenolje og paprikapulver.
  • Server hummusen varm eller kald. Den er enormt anvendelig, og passer blant annet til middagsretter som for eksempel falafel, som tilbehør til småretter, som dip eller smørt på knekkebrød.

Video

Kommentarer

Tips: 
Jeg pleier å lage en stor porsjon. Halvparten serverer jeg som den er, den andre halvparten tilsetter jeg forskjellig krydder eller grønnsaker i.
Favoritten min er paprikahummus. Da har jeg tilsatt en grillet, marinert paprika sammen med resten i kjøkkenmaskinen.