Print Pin

Hjemmelaget tahini

Nydelig sesamfrø perfekt som pålegg, og som ingrediens i dipper og sauser.
Rett tilbehør
Kjøkken middelhavsk
Tema sesamfrø, tahini
Forberedelser 10 minutes
Koke-/steketid 10 minutes
Totalt tidsbruk 20 minutes
Antall 1 skål
Calories 1008kcal

Ingredienser

  • 150 g sesamfrø
  • eventuelt litt olje

Framgangsmåte

  • Varm opp en tørr stekepanne til høy varme.

  • Ha i sesamfrø og rist dem mens du vender på dem konstant. Pass på at de ikke brenner seg.

  • Når de begynner å bli gylne tar du platen av varmen.

  • Hell frøene rett over i en food processor med s-blad. Får de ligge lenge på pannen vil de brenne seg.

  • Ha på food processoren og la den gå en god stund. Dette her tar tid. Stopp litt underveis og dytt frø som legger seg opp langs kantene ned igjen. Vil du speede opp prosessen litt kan du jukse med å ha i et par spiseskjeer olje.

  • Etter litt vil frøene begynne å korne seg, så vil de feste seg litt og skille ut litt olje. Kjør videre til du har ønsket konsistens.

  • Ha over i et glass og oppbevar i kjøleskap, eventuelt bruk tahinien med en gang.