Print Pin
5 from 3 votes

Vegansk lasagne

Denne oppskriften er basert på den "vanlige" varianten, og inneholder verken bønner, linser eller store mengder grønnsaker. Dette er vegetarlasagnen du serverer dine kjøttelskende venner hvis du skal vise dem at veganmat kan være veldig likt det de spiser, bare bedre, sunnere og snillere.

Rett hovedrett
Kjøkken italiensk
Tema italiensk, lasagne, pasta
Forberedelser 1 hour 30 minutes
Koke-/steketid 35 minutes
Antall 4 porsjoner

Ingredienser

"Kjøttsaus"

  • 5 dl grønnsakskraft eller vann med grønnsaksbuljongpulver
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss lønnesirup
  • 2 dl tvp (tørka soyaproteingranulat)
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 100 g sellerirot
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hakka tomater (ca. 4 dl)
  • 4 stilker oregano
  • salt
  • pepper

Bechamelsaus

  • 4 ss vegansk margarin
  • 4 ss hvetemel
  • 7 dl usøtet plantemelk
  • 1 ts salt
  • litt revet muskat
  • litt røkt paprikapulver
  • 1 ss næringsgjær

Til montering

  • 16 lasagneplater

Framgangsmåte

"Kjøttsaus"

  • Kok opp 3 desiliter av grønnsakskraften opp i en gryte. Når det koker har du i soyasaus, sirup og soyaprotein. Sett gryten til side og ha på lokket. La det stå i ti minutter, og sil av eventuell overflødig væske.

  • Grovhakk løk, gulrot og sellerirot.

  • Varm opp olje i en stekepanne. Ha i grønnsakene, og fres dem et lite minutt. Tilsett soyaproteinet, og rør alt sammen. La det steke under jevnlig omrøring til blandingen begynner å bli gyllen.

  • Ha over i en gryte, tilsett knuste tomater og resten av grønnsakskraften. Finhakk oregano og ha i. La det hele småkoke under lokk i ca en time. Spe eventuelt med litt vann om det blir veldig tørt. Smak til med salt og pepper.

Bechamelsaus

  • Smelt margarin i en gryte. Rør inn melet. Ha på middel varme, og spe med litt og litt melk som du hele tiden rører inn. Til slutt skal du ha en tykk og fin saus. Smak til med salt, muskatnøtt, røkt paprikapulver og næringsgjær (de to sistnevne er ikke nødvendige, de bare setter litt ostesmak på sausen).

Montering

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader. Ha litt “kjøttsaus” nederst i en ildfast form.

  • Dekk med lasagneplater. Ha deretter et lag bechamelsaus, et lag kjøttsaus og nye plater. Gjenta til du ikke har mer saus igjen. Over de øverste platene skal det kun være et lag bechamelsaus.

  • Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i 15 minutter. Ta av folien og stek i 20-25 minutter til – lasagnen skal være gyllen og fin på toppen.
    Skjær i stykker ved servering.