Print Pin
5 from 1 vote

Bubble tea

Festlig asiatisk drikk med masse variasjonsmuligheter.

Rett drikke
Kjøkken asiatisk
Tema bubble tea
Forberedelser 5 minutes
Koke-/steketid 25 minutes
Totalt tidsbruk 30 minutes
Antall 4 porsjoner

Ingredienser

  • 8 dl vann til tekoking
  • 4 teposer
  • 2 dl vann til sirup
  • 6 dl vann til bubble tea
  • 1 dl tapiokaperler (ikke bruk quick cooking-varianten)
  • mandelmelk eller fruktjuice om ønskerlig

Framgangsmåte

  • Kok opp vann og trekk te. Avkjøl.

  • Kok opp 2 dl vann og 2 dl sukker. Rør til sukkeret er helt oppløst, ta av varmen og avkjøl sirupen.

  • Kok deretter opp 6 dl vann. Ha i tapiokaperlene og rør forsiktig til de begynner å koke øverst i vannet. Sett varmen ned litt og la perlene koke i 10 minutter. Ha gryten av varmen, la perlene ligge i det varme vannet i 10 minutter til. Sil av vannet, nå skal du ha noen store og seige gelékuler.

  • Ha kulene over i sirupen, etter cirka et kvarter er de avkjølt og klare til servering. De smaker best (og har best konsistens) om du serverer de i løpet av noen timer, men i sirupen holder de seg flere dager om de får stå i kjøleskapet.

  • Ved servering heller du den avkjølte teen over i et glass, ha deretter et par spiseskjeer kuler i. Tilsett mandelmelk eller fruktjuice etter ønske, vil du ha det hele søtere kan du ha i litt av sirupen som kulene ligger i. Servér med sugerør eller teskje.