Hummus med gresskarkjerner

Hallo hummus!

Hvordan i alle dager kan kikerter lage den mest krema, smakfulle dippen av alle? Alle de årene jeg har kasta bort med hvitløksdip basert på rømme eller majones… Hummus er godt, ikke sant, krema, passer både som pålegg og som dip, metter også. og på toppen av alt snakker vi solid næringsinnhold! Proteiner fra kikerter og kjerner/frø/nøtter, og fra sistnevnte får vi også fint fett.

Kikerter er ikke dyre i innkjøp, og om du kjøper de tørka og gjør bløtlegging og koking selv så får du virkelig masse for pengene. What’s not to like?

Continue reading “Hummus med gresskarkjerner”

 

Pastinakksuppe med hasselnøtter

Dette er en fyldig, kremet suppe med nydelig smak av pastinakk og potet, som toppes med rista hasselnøtter og grønnkålchips. Istedenfor fløte i selve suppa, lar vi blansjerte nøtter koke sammen med grønnsakene. Etter en stund i gryta mykner de opp, og når suppen til slutt kjøres jevn, gir nøttene en kremet konsistens på den. Kjempegodt!

Finner du ikke blansjerte hasselnøtter kan du bruke med skall, men da blir ikke suppa så fin. Cashewnøtter er et vel så bra alternativ da.

Continue reading “Pastinakksuppe med hasselnøtter”

 
 
 

Linsekroketter

Kroketter er en av mine absolutte tapasfavoritter. Det, og poteter med aioli.

Kroketter er sprø på utsiden, og myke som fløyel på innsiden. Dette gjør at du må være litt forsiktig når du lager dem. Innmaten består i hovedsak av kokte poteter og kokte linser, som moses sammen. Deretter har vi i litt hvetemel for at de skal holde sammen – men det er viktig å ikke ha i for mye. De skal være løse og fine. Deretter paneres de og stekes sprø i ovn. Jeg foretrekker søt chilisaus til kroketter, men tomatsaus  og aioli duger også.

Servér som en tapasrett med et glass drikke, eller lag mange forskjellige småretter for et større måltid.

Continue reading “Linsekroketter”

 

Vegetarbloggen X Los Tacos

Dette er skikkelig kult synes jeg! Sammen med Los Tacos har jeg utviklet en kjøtterstatning som du snart får kjøpt i alle deres seks restauranter.

Vegansk “tacokjøtt” utviklet i samarbeid med Los Tacos.

Jeg reiser mye, og er ofte på let etter kjapp vegansk mat rundt omkring i landet. Vet jeg at byen har en Los Tacos så legges ofte lunsjen dit, da jeg vet at de har en kjempegod burrito med bønner, ris, grønnsaker og salsa. Elsker når du raskt kan få mat som smaker godt, metter bra, men som du ikke trenger å booke og planlegge lang tid i forveien.

Men nå vet dere, nå vil de utvide tilbudet til alle som liker vegansk mat, og sammen har vi jobbet for å finne det perfekte kjøttalternative som kan brukes i både burritos og tacos. Vi ville lage noe uten soya, uten nøtter, vegansk (selvsagt), med masse protein, umami og smak, og med en konsistens som passer perfekt i en burrito. Og det – det mener vi at vi har fått til!

Dette smaker skikkelig, skikkelig godt rett og slett. Vi har allerede testet det ut på en festival, og fikk fantastiske tilbakemeldinger fra publikum. Skikkelig stas!

Vårt veganske “tacokjøtt” kommer i løpet av neste uke på menyen i alle Los Tacos, og på Oslo vegetarfestival ruller de inn food trucken sin og serverer litt mindre varianter – slik at så mange som mulig skal få lyst til å teste det ut.

Dette gleder jeg meg veldig, veldig til dere skal få smake på, og ikke minst gleder jeg meg veldig til å ha en rett jeg selv virkelig har lyst til å spise lett tilgjengelig i seks norske byer.

 

Gul minestronesuppe

Dette er en skikkelig, skikkelig, skikkelig god italiensk bondesuppe. Til forskjell fra den vanlige minestronesuppen som har blitt kjent i Norge via Toro, der pasta og tomat er viktige komponenter, har vi her en variant med safran og risotto. Suppen er mettende, varmende, og tåler både å serveres som forrett og hovedrett.

Continue reading “Gul minestronesuppe”