Kremet pastasalat med facon

Å lage vegansk “bacon” – facon – er en kjent og kjær måte å tilberede tofu på. Vi skjærer tofuen i terninger, steker den i panne med litt olje, heller på en marinade med salt- og røyksmak, og får et knallgodt resultat som minner om en kombinasjon av skinke og bacon. Ikke sprøstekt, men gode, saftige biter med stekeskorpe og masse smak.

Continue reading “Kremet pastasalat med facon”

 
 
 
 
 
 

Dessertgrillspyd

Frukt er kjempegodt til vanlig, men blir den grillet får vi rent snop. Og her kommer en sann historie; da jeg gjorde research til denne innledningen, kom jeg over et tre år gammelt intervju med meg selv, som jeg helt hadde glemt ut, med en god og lang setning, som vanlig, om hvorfor grillet frukt smaker godt.

– Grillet frukt smaker så godt! Både fordi grillprosessen trekker ut fuktighet så de blir ekstra saftige og gode, samtidig som den den høye varmen gjør at sukkeret i fruktene karamelliserer seg, slik at de får en skikkelig digg stekeflate, lokker Vegetarbloggens Mari Hult.

Continue reading “Dessertgrillspyd”

 

Vegansk ukemeny: uke 22, 2021

Det går skikkelig mot sommer, og de fleste av oss har nok bedre ting å gjøre enn å stå på kjøkkenet. Derfor har jeg satt sammen en ukemeny med ganske enkle og raske middager, stort sett med ingredienser som du får tak i på nærmeste dagligvarebutikk (med det par hederlige unntak). I tillegg er det lette og friske smaker, som passer supert når gradestokken går oppover. Håper du finner noe som frister!

Continue reading “Vegansk ukemeny: uke 22, 2021”