Vegansk ukemeny: uke 6, 2023

God søndag!

Jeg har igjen lett gjennom oppskriftsarkivet på bloggen, og satt sammen en meny med syv middager, samt forslag til dessert og bakst for uken som kommer.

Her er det skikkelig mange råvarer som gjør godt (kanskje spesielt nå på vinteren? Jeg innbiller meg det); blant annet søtpotet, linser, blåbær, tranebær, banan, blomkål, sjokolade, kikerter og aubergine.

Håper du finner noe som frister!

Continue reading “Vegansk ukemeny: uke 6, 2023”

 
 
 

Vegansk ukemeny: uke 5, 2023

Hei søndag og ny ukemeny!

Januar er verdens lengste måned, så dette føles som ukemeny nr. 15, men vi har altså kun kommet til uke 5. Rart det der.

Heldigvis så går det mot lysere tider, noe denne matbloggeren gleder seg stort over. Vi snakker et seriøst i-landsproblem her altså, helt klart, jeg er nemlig avhengig av dagslys for å få tatt bilder til bloggen… Og når solen står opp når jeg går på jobb, og går ned før jeg er ferdig, ja, da sier det seg selv at jeg ikke får gjort så mye.

I det minste har jeg oppskriftsarkivet mitt som jeg bruker til ukemenyene, og igjen har jeg dukket ned i det og funnet anbefalinger. Syv middagsoppskrifter, en dessert og et forslag til bakst. Håper noe (eller alt!) frister.

Oppskrifter

Mandag: fransk løksuppe

Nydelig suppe med få ingredienser og masse, masse god smak.

vegansk fransk løksuppe

Tirsdag: gnocchi i kremet soppsaus

Nydelig italiensk middagsrett med potetgnocchi og masse grønnsaker i en kjempegod fløtesaus.

vegansk gnocchi med kremet soppsaus

Onsdag: hummusbowl med blomkål og søtpotet

Dette er en nydelig rett med skikkelig mange smaksrike elementer. Ingredienslisten og framgangsmåten kan muligens virke litt avskrekkende, men det er mest fordi jeg har delt den opp i mange deloppskrifter – og da blir flere ingredienser nevnt mange ganger. Heldigvis går det fort når du setter i gang – og det meste gjør seg ferdig i stekeovnen

Torsdag: stekte nudler

Rask og god middag med tofu, brokkoli og en saus som alltid funker.

Fredag: taco med linser og sopp

Her er en oppskrift på et fullvegansk og hjemmelaget alternativ til kjøttdeigen i tacoen. Server med tacotilbehøret du liker best.

Vegansk tacokjøtt med linser og sopp

Lørdag: lørdagspizza

Knallgod pizza med plantebasert kjøttdeig og ost.

vegansk lørdagspizza

Søndag: pasta i gresskarsaus

Gresskar og salvie utgjør en aldeles nydelig kombinasjon, og sammen med pasta og fløtesaus blir det en førsteklasses middag.

pasta i gresskarsaus

Ukens dessert: sjokolademousse med to ingredienser

Luftig og smaksrik sjokolademousse uten egg og melk.

Ukens bakst: havrescones

Grove scones med masse god smak, som du baker på en halvtime.

veganske havrescones

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

 
 
 
 
 

Bakt bete på bygg fra Sykt billig

Det er mange gode grunner til å spise mat fra Norge. For det første er det forbundet med lavere klimagassutslipp, for det andre støtter vi norske bønder og gjør en innsats for å få opp selvforsyningsgraden vår, og for det tredje… Dette er kanskje bare meg og finnes ikke vitenskapelig bevist, men jeg synes at det smaker bedre. 

Continue reading “Bakt bete på bygg fra Sykt billig”

 

Vegansk ukemeny: uke 47, 2022

Hallo søndag – og ny ukesplanlegging! Jeg pleier å ta en runde i kjøleskapet minst en gang i uka for å få oversikt over hva jeg har – og hva som må brukes opp ganske kjapt. Så setter jeg opp ukemeny, og skriver opp handleliste for de resterende tingene. Spesielt nå når det er høye priser på alle fronter, så er dette skikkelig praktisk for å ikke bruke for mye penger på mat.

Continue reading “Vegansk ukemeny: uke 47, 2022”