Oslo vegetarfestival er det beste jeg vet.
Tenk at det er mennesker der ute som dedikerer seg selv og tiden sin på å skape gode opplevelser for andre.
Oslo vegetarfestival er det beste jeg vet.
Tenk at det er mennesker der ute som dedikerer seg selv og tiden sin på å skape gode opplevelser for andre.
God søndag! Her er en ny ukemeny, der jeg har lett i arkivet mitt for å finne noen retter som passer ekstra godt på denne delen av året. Vi snakker sommerlige smaker, mat som er enkel å tilberede, og enkelte grønnsaker som allerede er i sesong.
Håper du finner noe som frister!
Nydelig smårett med eple, gulrot, bønnespirer og spinat.
Continue reading “Potetlefse med pepperrotkrem fra Sykt godt” →
God søndag – og snart god 17. mai!
Denne uken har det vært vanskelig å skulle plukke ut hverdagsoppskrifter, for jeg har bare lyst å anbefale pavlova hver eneste dag.
Men, jeg har tatt en runde i arkivet, og funnet fram alternativer til alle dagene. Håper du finner noe som frister!
Nydelig italiensk middag med gnocchi, sopp, spinat og soltørka tomat i en kremet saus.
Søtpotet er sykt godt i indiske gryter, men her gjør vi en liten vri på det hele og legger gryta oppi søtpoteten. Det er nemlig sånn at bakt søtpotet er noe av det aller beste som finnes, og kan til og med løfte noe så godt som daal.
Continue reading “Søtpotet med indisk daal fra Sykt billig” →
Den andre lørdagen i mai kalles “første grilldag”, og for oss som ikke griller året rundt er dette en god anledning til å sette i gang sesongen for utemat. Derfor byr ukens meny på hele to grillretter – en hovedrett og en dessert.
I tillegg har jeg med seks andre middagsretter, samt en oppskrift på rundstykker, så her håper jeg det er litt for enhver smak – både med og uten grill.
Nydelige frokostrundstykker på dager du har litt bedre tid – og som tilbehør til blant annet suppe, salat og quiche.
Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst mer smak – så er den et topp alternativ.
Kom mai du skjønne, milde! Endelig! Dagene er lysere, solen går ikke ned før det er skikkelig kveld, og alt er så grønt og fint.
Her kommer en ny ukemeny fra meg, med syv middager, en dessert og et forslag til bakst til uka som kommer. Håper du finner noe som frister!