Ikke bruke penger på mat-prosjektet

I litt over en måned har jeg ikke handlet mat. Dette har jeg gjort av tre grunner:

1. For å spare penger

2. For å få et mer bevisst forhold til egen råvarebeholdning, kaste mindre mat og dermed spare miljøet

3. For å bli mer kreativ på kjøkkenet

På Instagram har jeg stort sett oppdatert daglig med oppskrifter, tanker, tips og triks. Jeg har fått grønnsaker fra andre sine kjøkkenhager, vært på sanketur etter ville vekster, dyrket grønnsaker hjemme (med varierende hell), og funnet nye metoder å bruke bl.a. rips og gressløk på.

Sjekk ut brukerkonto @vegetarbloggen for masse bilder, filmer og tekster fra hele måneden.

 
 

Polenta med grillet tomat og aioli

Sommeren er her – og grillværet også!

Jeg elsker å grille, og synes det er gøy å lage noe litt mer enn ferdige burgere og pølser fra butikken. Denne retten krever litt mer forberedelse enn å åpne en pakke og slenge mat på grillen, men etter min mening får du igjen for innsatsen i form av kjempegod smak – og okei pluss næring.

Continue reading “Polenta med grillet tomat og aioli”

 
 
 
 
 
 
 

Vegansk ukemeny: uke 19, 2023

Den andre lørdagen i mai kalles “første grilldag”, og for oss som ikke griller året rundt er dette en god anledning til å sette i gang sesongen for utemat. Derfor byr ukens meny på hele to grillretter – en hovedrett og en dessert.

I tillegg har jeg med seks andre middagsretter, samt en oppskrift på rundstykker, så her håper jeg det er litt for enhver smak – både med og uten grill.

Continue reading “Vegansk ukemeny: uke 19, 2023”