Potetlefse fra Sykt godt

Potetlefse med pepperrotkrem fra Sykt godt

Nydelig smårett med eple, gulrot, bønnespirer og spinat. 

Da min første bok, Sykt godt, kom ut i 2016, var utvalget av typisk veganske varer i dagligvarebutikkene ganske annerledes enn nå. Kort oppsummert var det helt vanlig at butikker verken hadde soyamelk eller kikerter. Tenk det.

I arbeidet med boken var det viktig for meg å utvikle oppskrifter med råvarer du fikk kjøpt på helt vanlige butikker. Vi delte boken inn i fire deler, der den første tok for seg helt “vanlige” matvarer som jeg fikk kjøpt på både min lokale Prix og min lokale Joker. Først i del to tok vi inn ingredienser som bønner, linser, soyamelk og havrefløte.

Denne oppskriften er fra del 1. I tillegg til å treffe på råvarebegrensningen, er det jo alltid viktig for meg at maten smaker godt, metter bra (selv om dette strengt tatt er en smårett), inneholder i alle fall litt protein – og har litt interessant konsistens og tekstur (= at det knaser litt).

Syv (!) år senere, er dette fortsatt en oppskrift jeg kommer tilbake til rett som det er. Den er perfekt som forrett, og når du skal sette fram litt “småmat” uten at det skal være et stort måltid. Av en eller annen grunn er pepperrot ikke like tilgjengelig som det var tidligere, men jeg finner det i alle fall på Meny og Mega, og ofte andre steder og.

Potetlefse med pepperrotkrem

Dette er veldig god turmat! Pepperrot får du kjøpt enten hel eller ferdig revet, dette ligger i grønnsaksdisken i matbutikken.
Tips: En fugl har visket meg i øret at Gjøvik lompe er det som gjelder her (om du får tak i).
Prep Time 15 mins
Bløtlegging av nøtter 1 hr
Total Time 1 hr 15 mins
Course forrett, turmat
Servings 8 stk

Ingredients
  

 • 2 dl cashewnøtter (usalta)
 • vann
 • 0,5 sitron
 • 1 ts revet pepperrot
 • salt
 • 1 eple
 • 1 gulrot
 • litt spinat eller salat
 • 8 potetlefser
 • 100 g bønnespirer

Instructions
 

 • La nøttene ligge i vann i en time før du begynner. Sil deretter av vannet og ha nøttene i en food processor. Press i saften fra sitronen og ha i en spiseskje vann til, samt pepperrot og litt salt. Sett på full hastighet og kjør til du har en helt jevn krem. Spe med litt mer vann om du må, og smak eventuelt til med litt mer pepperrot og salt.
 • Riv eple og gulrot, vask spinat. 
 • Smør cashewkremen på lefsene. Legg deretter de andre ingrediensene tvers over lefsen: Spinat eller salat, eple, gulrot og bønnespirer. Rull sammen og servér!
Keyword potetlefser, wraps

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ WRAPS. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating