

Vegansk ukemeny: uke 19, 2023
Den andre lørdagen i mai kalles “første grilldag”, og for oss som ikke griller året rundt er dette en god anledning til å sette i gang sesongen for utemat. Derfor byr ukens meny på hele to grillretter – en hovedrett og en dessert.
I tillegg har jeg med seks andre middagsretter, samt en oppskrift på rundstykker, så her håper jeg det er litt for enhver smak – både med og uten grill.
Oppskrifter
Mandag: søtpotetsuppe med sprøstekte linser
Fyldig og smaksrik suppe toppet med sprøstekte, proteinrike linser.

Tirsdag: lasagne med sopp og spinat
Den tar en liten time å lage, men du får igjen for innsatsen i form av masse god smak.

Onsdag: avokadotoast
Torsdag: tikka masala med søtpotet og blomkål
Nydelig indisk* rett med grønnsaker, erter, quinoa og en knallgod saus.

Fredag: burritobowl
Nydelig meksikansk-inspirert middag med krydret ris, bønnestuing, cashewkrem og guacamole.

Lørdag: BBQ-blomkålgrillspyd
Disse grillspydene smaker veldig godt av BBQ-saus, og derfor synes jeg det er best å servere dem med litt mildt tilbehør. Kremet potetsalat er en favoritt hos meg, men stekte potetbåter går også glimrende. Og hva med hvitløksbakte maiskolber eller creamed corn ved siden av?

Søndag: fransk pulled jackfruit-gryte
Knallgod gryterett som både varmer og metter skikkelig godt.

Ukens dessert: dessertgrillspyd
Friskt og godt med frukt, kokos og sjokolade. Servér gjerne med litt vaniljeis eller pisket krem.

Ukens bakst: superenkle eltefrie rundstykker
Som på bakeri: sprø utpå, luftige inni, og med skikkelig god smak. Passer med alt av pålegg, og er glimrende å servere med supper og salater.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: