

Vegansk ukemeny: uke 18, 2023
Kom mai du skjønne, milde! Endelig! Dagene er lysere, solen går ikke ned før det er skikkelig kveld, og alt er så grønt og fint.
Her kommer en ny ukemeny fra meg, med syv middager, en dessert og et forslag til bakst til uka som kommer. Håper du finner noe som frister!
Oppskrifter
Mandag: søtpotetsuppe med sprøstekte linser
Fyldig og smaksrik suppe toppet med sprøstekte, proteinrike linser.

Tirsdag: pastasalat med paprikasaus
Nydelig vegansk pastasalat med kremet paprikasaus, ruccola og småtomater.

Onsdag: avokadotoast
Helt nydelig toast med hvitløk, avokadosmør og tomater. Beregn to per porsjon til middag, gjerne med en god salat ved siden av.

Torsdag: indisk gryte med poteter og erter
Herlig og kjapp gryte med massevis av smak! Siden vi kjører indisk på søndag også, kan det være greit å lage (eller kjøpe?) nok chutney slik at det holder til begge middagene.

Fredag: blomkåltaco
Smaksrik tacovariant med sprøbakt blomkål og kremet tahinisaus.

Lørdag: bowl med fritert østerssopp
Nydelig middag med tempurafritert østerssopp, ris, avokado, mango og srirachamajo.

Søndag: daal med kokosris
Mat fra India er alltid en fest, og ofte skal det ikke så mye til for å få et skikkelig bra måltid.
Noen ganger har du lyst å gjøre litt ekstra. Sånn virkelig lage en middag som folk kommer til å snakke om en stund. Og det var målet mitt med denne retten.

Ukens dessert: Linda Stuhaug sine bananlapper
Saftige og luftige lapper med banan, havre og en hemmelig ingrediens.

Ukens bakst: krydderkake
Nydelig variant med masse krydder og mild kremostglasur

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: