vegansk avokadotoast

Avokadotoast

Hundretusen år etter alle andre, har jeg altså blitt hekta på ristet brød med avokado på. Det har vært en slags veganer-klisje, som fyrer opp aggressiviteten i kommentarfeltene, og useriøse og ukorrekte påstander som “det er mye bedre for klima å spise biff fra Norge enn avokado fra Sør-Amerika”. Her kan du forresten lese faktasjekken av denne påstanden, som avokadoen da altså går vinnende ut av. 

I min variant kombinerer jeg avokado og margarin, slik at det blir et slags avokadosmør. Litt lime og saft setter ekstra god smak på det hele. Brødskivene rister jeg (topp måte å bli kvitt halvgammelt brød!), deretter gnir jeg dem inn med hvitløk for den ekstra gode smaken.

Avokadosmøret smøres på brødskivene, og toppes med tomater og persille. Modne småtomater er min favoritt (du kan også helt fint droppe å ha noe på toppen – avokadosmøret er ganske digg uten noe mer til).

Avokadotoast

Sprøtt brød, god smak av hvitløk, superdigg avokadosmør og smaksrike tomater.
Prep Time 10 mins
Total Time 10 mins
Course lunsj
Servings 4 stk

Ingredients
  

 • 2 modne avokadoer
 • 1 lime
 • 3 ss vegansk margarin
 • 0,5 ts salt
 • 1 håndfull småtomater
 • 2 stilker persille
 • 1 hvitløksfedd
 • 4 skiver surdeigsbrød eller annet godt brød
 • 1 klype chilisalt ev. chiliflak

Instructions
 

 • Grav ut innmaten fra avokadoene, og ha over i en foodprocessor eller blender. Riv limeskallet, press ut saften, og ha både skall og saft i oppi med avokadoen. Tilsett margarin og salt, og kjør til det er relativt jevnt (det gjør ikke noe med litt avokadoklumper).
 • Skjær tomatene i to eller fire, grovhakk persille, og skrell hvitløksfeddet.
 • Rist brødskivene i brødrister eller stek dem kjapt i en grillpanne.
 • Gni hvitløk på de rista skivene. Smør deretter på avokadoblandingen, topp med tomater, chilisalt/chiliflak og persille - og servér avokadotoast med en gang.
Keyword sandwich

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE SANDWICH-OPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating