Vegansk ukemeny: uke 17, 2023

Denne ukemenyen er til deg som elsker tofu – eller deg som har lyst å spise mer tofu!

Hele tre retter har den superproteinrike råvaren i en viktig rolle.

Et par generelle tips:

  • Kjøp fast tofu, ikke silketofu. Silketofu koster en formue og ligger i tørrvarehyllen med typisk asiatiske produkter, fast tofu (som bare heter “tofu” ligger vanligvis i ferskvaredisken enten med kjøtterstatninger, eller i nærheten av kyllingen. Noen ganger havner den i grønnsaksdisken også, og noen ganger i nærheten av soyamelken. En del internasjonale matbutikker selger fersk tofu, får du tak i dette vil jeg anbefale å bruke det.
  • For at du skal få mest mulig smak inn i tofuen, må du gjøre plass. Dette fikser du ved å presse ut overflødig vann. Jeg pleier å pakke tofuen inn i et par runder med kjøkkenpapir, legge den mellom to skjærebrett, og legge noe litt tungt på toppen (f.eks. en gryte eller vannkokeren). Kokebøker har også funket.
  • Tofu kan bakes i ovn eller stekes i panne. Vil du ha den ekstra sprø i stekeovnen, kan du vende den i litt maisstivelse, ha olje på stekebrettet, og vende på tofuen i løpet av steketiden. I panne foretrekker jeg å først steke den litt forsiktig, slik at kantene blir tørre, for deretter å kjøre opp varmen for å få den sprøstekt.

Oppskrifter

Mandag: potetsuppe

Supernydelig, fyldig potetsuppe med crunchy og spicy kikerter på toppen.

vegansk potetsuppe med kikerter

Tirsdag: pasta med spinat og småtomater

Dette er rett og slett en vanvittig god pastarett! Pastaen vendes inn i en skikkelig smaksrik pesto med masse hvitløk, og kombineres med små, søte tomater som en nydelig kontrast.

Onsdag: tofu i peanøttsaus

Nydelig ovnsbakt tofu i en supergod peanøttsaus, servert med ris, vårløk, sesamfrø og peanøtter.

tofu i peanøttsaus

Torsdag: squashcurry

Varmende og smakfull squashcurry med kokosmelk og quinoa.

vegansk squashcurry

Fredag: favorittaco

Min personlige favoritt, rett og slett, med bønnestuing, poteter, cashewsaus og eplesalsa.

kjøttfri taco

Lørdag: sushivårruller

Herlig hybrid med sushiris, marinert og stekt tofu, avokado og mango.

veganske sushiruller

Søndag: butter tofu

Butter chicken er en klassisk indisk rett med kylling i en kremet currysaus. Og mye smør.

I denne varianten bytter jeg ut kylling med tofu, som bakes i ovnen. Der får den ganske sprø kanter, og når den etterpå røres inn i sausen beholder den en del struktur, samtidig som den trekker til seg smak. Kjempegodt!

Ukens dessert: gulrotpannekaker

Godt krydra pannekaker med en nydelig, mild kremostglasur til.

Ukens bakst: rosinboller

Nydelige, saftige hveteboller med masse rosiner – helt uten egg og melk.

veganske rosinboller

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *