

Vegansk ukemeny: uke 12, 2023
Hei søndag, og ny ukemeny!
Det jeg er mest fornøyd med i denne menyen, er hvordan middagsrestene fra mandag blir til herlige pannekaker på tirsdag. Skikkelig upcycling, i min mening! Ellers så elsker jeg gresskargryten og kikerttacoen, og bowlen med østerssopp er en av de nye leserfavorittene på bloggen.
Oppskrifter
Mandag: gulrotsuppe med linser
En varmende, krydret suppe som både metter og smaker godt. Og det beste av alt? Restene kan bli til pannekaker i morgen!

Tirsdag: gulrotsuppepannekaker
Tryll gårsdagens middag om til knallgode restepannekaker!

Onsdag: one pot-quinoa med poteter
Hurra for middager som “lager seg selv”! Her har vi alt i en gryte, koker opp, har på lokk, og etter cirka et kvarters tid er middagen klar.

Torsdag: gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry
En helt nydelig gryterett med masse god smak. Får du ikke tak i gresskar, kan du bruke søtpotet istedenfor.

Fredag: kikerttaco
Superlettvint, superbillig og supergodt alternativ til kjøttdeig i tacoen. Server med det du liker best av tacotilbehør.

Lørdag: bowl med fritert østerssopp
Nydelig middag med tempurafritert østerssopp, ris, avokado, mango og srirachamajo.

Søndag: Shepherd’s Pie
Ovnsbakt favoritt med saus og potetstappe (og grønnsaker. Og nøtter. Og erter). Server retten som den er, rett ut av ovnen, gjerne med en liten grønn salat til.

Ukens dessert: smuldrepai med banan
Som fyll i denne smuldrepaien bruker jeg jeg bananer og frosne bringebær – men du kan bruke alle slags frosne bær om du ikke har bringebær, og har du ikke banan kan du ha i en annen frukt.

Ukens bakst: eltefrie boller med sjokolade og hasselnøtt
FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: