

Sjokoladekake uten steking
Luftig og skikkelig smaksrik kake som ikke trenger stekeovn. Bruker du glutenfritt havremel blir kaken glutenfri.
Dette er en skikkelig luftig sjokoladekake – nesten sjokolademousskake faktisk. Vi bruker både kakaopulver og ganske mye smeltet sjokolade, som gir den en skikkelig dyp og god smak.

Cashewnøtter og kokoskrem leverer den luftige konsistensen, men kaken er likevel ganske mektig, og du trenger ikke så veldig store stykker. Jeg får ca. 16 stk. av denne.
Server gjerne kaken med litt pisket krem og hjemmelaget bringebærcoulis. Et lite kakaodryss over ser fint ut på bilder.

Vegansk sjokoladekake uten steking
Dette er en glutenfri, melkefri og eggefri sjokoladekake med tynn bunn og masse luftig fyll.
Ingredients
Kakebunn
- 2,5 dl havremel
- 3/4 dl sukker
- 3/4 dl kakaopulver
- 100 g vegansk margarin
Sjokoladefyll
- 260 g usalta cashewnøtter (helst urista også)
- 200 g melkefri sjokolade
- 2 dl kokoskrem
- 1,25 dl sukker
- 3/4 dl kakaopulver
Instructions
Kakebunn
- NB. Før du starter på bunnen: legg cashewnøttene i bløt i godt med vann i minst én time, og gjerne over natten.
- Kle en form på ca. 20*20 cm med bakepapir.
- Ha havremel, sukker, kakaopulver og margarin i en foodprocessor eller blender, og kjør til en jevn, smuldrete deig. Press denne ut i bunnen av formen, og sett kaldt mens du gjør klar resten. Skyll foodprocessoren/blenderen, den skal brukes igjen til fyllet.
Sjokoladefyll
- Smelt sjokoladen i vannbad. Sil vannet av cashewnøttene.
- Ha nøtter og kokoskrem i foodprocessoren, kjør til du har en helt jevn krem med helt knuste nøtter. Tilsett smeltet sjokolade, sukker og kakaopulver, og kjør videre til det er helt jevnt.
- Hell fyllet over kakebunnen, og sett i kjøleskapet eller fryseren til fyllet stivner. Skjær deretter kaken opp i porsjonsstykker, og sett kaldt igjen fram til servering.
- Kaken smaker godt med litt pisket plantekrem og bærcoulis.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE KAKEOPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook:
Advert
Advert
Hei, går det an å bruke noe annet enn havremel?
Knuste kjeks funker godt!