

Vegansk ukemeny: uke 8, 2023
God søndag – og god vinterferie til de som har det denne uken!
Her i Stavanger er det en uke igjen med jobb, før det venter noen (forhåpentligvis) litt roligere dager.
Men ferie eller ei – mat må vi ha. Her er ukens forslag fra meg; syv middagsretter, en dessert og en kake. Håper du finner noe som frister!
Oppskrifter
Mandag: gulrotsuppe med linser
En varmende, krydret suppe som både metter og smaker godt.

Tirsdag: pølsegrateng
Nydelig pastagrateng med pølser, tomatsaus og ostesaus – helt plantebasert.

Onsdag: asiatisk grønnsakswok
… eventuelt” en stor stekepanne med herlige asiatiske grønnsaker, tofu og ovnsbakt tofu”.

Torsdag: blomkål tikka masala
Indisk, blomkål og kikerter er en uslåelig kombinasjon!

Fredag: taco med kikerter og søtpotet
Kjempedigg taco med krydra kikerter og søtpotetbiter, fyldig “ostesaus” med chilismak, granateple og koriander.

Lørdag: bowl med fritert østerssopp
Nydelig middag med tempurafritert østerssopp, ris, avokado, mango og srirachamajo.

Søndag: vegansk pho
Nydelig vietnamesisk suppe med nudler, grønnsaker, tofu og masse god smak.

Ukens dessert: banandessert
Herlig banandessert med bananpudding, bananskiver, pisket krem og revet sjokolade.

Ukens bakst: gulrotkake i brødform
Saftig og god kake med masse krydder, nøtter og rosiner.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: