

Vegansk ukemeny uke 7, 2023
Endelig er FASTELAVNSUKA her!!
I vår vennegjeng er fastelavn årets viktigste høytid, og på selve søndagen har vi alltid selskap. Noen pynter seg og har med gaver, andre tar det litt mindre alvorlig, men alle stiller om de ikke må på jobb.
Faktisk klarte vi å beholde denne tradisjonen gjennom årene med pandemi, og kjørte to selskaper med både meter og to-meter.
Her kommer syv middagstips til uka som kommer, et forslag til dessert, samt alle mine beste bolleoppskrifter. Håper du finner noe som frister!
Oppskrifter
Mandag: mild tomatsuppe à la Linda Stuhaug
En herlig, kremet tomatsuppe som slår an både hos barn og voksne.

Tirsdag: restefestpasta
Lettvint vegansk pastagrateng der du får brukt opp grønnsaker og erter fra fryseren.

Onsdag: italiensk kikertgryte
Nydelig og varmende gryterett som omtrent kan varieres i det uendelige.

Torsdag: indisk linsegryte med søtpotet
En nydelig kremet daal med søtpotet og tomater, servert med koriander, nøtter og ris.

Fredag: taco med sopp og linser
Nydelig, umamirik taco med sopp, linser, guacamole, cashewkrem og granateple.

Lørdag: pulled jackfruit-gyros
Knallgode, greske, veganske gyros! Her får du saftig og krydra jackfruit i brød med stekte poteter, salat og tzatziki. Helt plantebasert!

Søndag: nudler med soyakjøttboller
Nydelig thaiinspirert rett med veganske “kjøttboller”, herlig bok choi, nudler og thaibasilikum.

Ukens dessert: marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum
Strengt tatt en frokostoppskrift, men jeg synes de passer veldig godt til dessert også. Spis dem med det du synes er godt på pannekaker, eller smelt margarin og rør det sammen med litt lønnesirup og ha til. Mmm!

Ukens bakst: boller!
På søndag er det fastelavn, og da må vi spise boller. Her er et utvalg oppskrifter.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: