Vegansk ukemeny: uke 6, 2023

God søndag!

Jeg har igjen lett gjennom oppskriftsarkivet på bloggen, og satt sammen en meny med syv middager, samt forslag til dessert og bakst for uken som kommer.

Her er det skikkelig mange råvarer som gjør godt (kanskje spesielt nå på vinteren? Jeg innbiller meg det); blant annet søtpotet, linser, blåbær, tranebær, banan, blomkål, sjokolade, kikerter og aubergine.

Håper du finner noe som frister!

Oppskrifter

Mandag: søtpotetsuppe med sprøstekte linser

Elsker du søtpotetsuppe, men synes det ofte blir for lite protein i? Et godt tips er å toppe suppen med sprøstekte linser.

søtpotetsuppe med sprøstekte linser

Tirsdag: kremet pasta med blomkål

Nydelig pastarett med alfredosaus og ovnsbakte grønnsaker og kikerter.

kremet pasta med blomkål

Onsdag: hummustallerken med ovnsbakt aubergine

Nydelig marokkanskinspirert rett med hummus, aubergine, couscous, dadler, cashewnøtter og koriander.

Hummustallerken med couscous

Torsdag: tikka masala med søtpotet og blomkål

Nydelig indisk* rett med grønnsaker, erter, quinoa og en knallgod saus. I denne retten kan du fint variere med ulike grønnsaker.

Fredag: fredagssuppe

Lyst på taco, lyst på pizza… men det blir litt for mye styr å lage? Da er denne suppen løsningen! Og det beste av alt? Restene kan bli til lasagne i morgen.

Lørdag: restelasagne

Nydelig lasagne med masse god smak, som du lager på 35 minutter (dersom du har restene du trenger).

Søndag: kinesiske crispy jackfruit-pancakes

Knallgode søte, salte og sprø biter av jackfruit serveres i pannekaker med hoisinsaus, agurk, vårløk og sesamfrø.

Veganske crispy duck pancaces

Ukens dessert: bananvafler med sjokoladebiter

Bonus: røren kan lages ferdig i foodprocessor, så det blir minimalt med oppvask.

veganske bananvafler

Ukens bakst: ovnsbakt havregrøt med tranebær

En slags frokost/kake-hybrid som smaker like godt på morgenen som på kvelden.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *