

Vegansk ukemeny: uke 6, 2023
God søndag!
Jeg har igjen lett gjennom oppskriftsarkivet på bloggen, og satt sammen en meny med syv middager, samt forslag til dessert og bakst for uken som kommer.
Her er det skikkelig mange råvarer som gjør godt (kanskje spesielt nå på vinteren? Jeg innbiller meg det); blant annet søtpotet, linser, blåbær, tranebær, banan, blomkål, sjokolade, kikerter og aubergine.
Håper du finner noe som frister!
Oppskrifter
Mandag: søtpotetsuppe med sprøstekte linser
Elsker du søtpotetsuppe, men synes det ofte blir for lite protein i? Et godt tips er å toppe suppen med sprøstekte linser.

Tirsdag: kremet pasta med blomkål
Nydelig pastarett med alfredosaus og ovnsbakte grønnsaker og kikerter.

Onsdag: hummustallerken med ovnsbakt aubergine
Nydelig marokkanskinspirert rett med hummus, aubergine, couscous, dadler, cashewnøtter og koriander.

Torsdag: tikka masala med søtpotet og blomkål
Nydelig indisk* rett med grønnsaker, erter, quinoa og en knallgod saus. I denne retten kan du fint variere med ulike grønnsaker.

Fredag: fredagssuppe
Lyst på taco, lyst på pizza… men det blir litt for mye styr å lage? Da er denne suppen løsningen! Og det beste av alt? Restene kan bli til lasagne i morgen.

Lørdag: restelasagne
Nydelig lasagne med masse god smak, som du lager på 35 minutter (dersom du har restene du trenger).

Søndag: kinesiske crispy jackfruit-pancakes
Knallgode søte, salte og sprø biter av jackfruit serveres i pannekaker med hoisinsaus, agurk, vårløk og sesamfrø.

Ukens dessert: bananvafler med sjokoladebiter
Bonus: røren kan lages ferdig i foodprocessor, så det blir minimalt med oppvask.

Ukens bakst: ovnsbakt havregrøt med tranebær
FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: