

Søtpotetsuppe med sprøstekte linser
Elsker du søtpotetsuppe, men synes det ofte blir for lite protein i? Et godt tips er å toppe suppen med sprøstekte linser.

Etter min mening trenger ikke linser til denne bruken med enn litt olje, salt og pepper for å bli skikkelig gode på smak. Suppen her er dessuten skikkelig fyldig, så de vil legge seg fint på toppen og beholde mesteparten av sprøheten.
Helt på toppen har jeg frisk koriander, for det synes jeg er godt i det meste.

Søtpotetsuppe med sprøstekte linser
Fyldig og smaksrik suppe toppet med sprøstekte, proteinrike linser.
Ingredients
- 600 g søtpotet
- 1 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- olje til steking
- 1 ts spisskummen
- 1 ts kanel
- 1 ts paprikapulver
- salt
- pepper
- 5 dl grønnsakskraft eller vann med buljongterning
- 1 kartong linser eller 2 dl tørka linser som du koker på forhånd
- 4 stilker koriander
Instructions
- Skrell søtpotet og skjær i terninger. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Varm opp 1 ss olje til medium temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, spisskummen, kanel, paprikapulver, litt salt og pepper, og la det surre i noen minutter.
- Tilsett søtpotet, hell på grønnsakskraft og la det koke opp. Ha på lokk og kok til søtpotetterningene er møre, 10-15 minutter.
- Sil laken av linsene og skyll dem i litt kaldt vann. Varm opp 1 ss olje til medium temperatur i en stekepanne. Ha i linser, krydre med 0,5 ts pepper og en god klype salt, og la dem steke i ca. 5 minutter. Dersom du starter med for høy varme vil de begynne å hoppe ut av pannen, det vil du ikke. Jeg synes det beste er å kjøre på med ekstra varme helt på slutten av steketiden, slik at de blir sprø.
- Kjør suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt. Server den rykende varm, topp med linser og koriander.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SUPPER
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook:
Advert
Advert
Den var bare digg 👍
Så kjekt å høre!!