

Vegansk ukemeny: uke 4, 2023
God søndag!
Det er skikkelig kjekt å sette sammen disse ukemenyene. Jeg får virkelig gått gjennom arkivet på bloggen, og finner alltid noen oppskrifter jeg har glemt ut. Men når jeg ser dem – da husker jeg hver eneste rett. Jeg husker planleggingen, om jeg stresset med foto, om den var lett å få til, eller om det var en av rettene som krevde tårer. Det rareste av alt er at jeg plutselig husker små detaljer, som hvordan været hva, hva jeg skulle senere den dagen, hvor jeg satt og skrev teksten, etc. Veldig koselig å holde på med.
Det er fortsatt vinter, og mye vintermat på menyen. Det vil si varmende retter og mange smaker fra sørligere breddegrader enn Stavanger. Håper du finner noe som frister!
Oppskrifter
Mandag: gulrotsuppe med røde linser
Smaksrik og næringsrik suppe som du lager på en liten halvtime.

Tirsdag: kremet pasta med soltørka tomat
Mettende og smaksrik pastarett med cashewsaus, soltørka tomat, hvitløk og spinat.

Onsdag: søtpotetgryte med grønnkål og kokosmelk
Kjapp, digg og næringsrik middag.

Torsdag: middagsvafler med smak av India
I denne oppskriften kan du bruke masse forskjellige grønnsaker. Se gjerne etter halve brokkolier, enkle gulrøtter og småmyk paprika nederst i grønnsaksskuffen. Det meste blir godt her!

Fredag: blomkåltaco med tahinisaus
Smaksrik taco med sprøbakt blomkål og kremet tahinisaus.

Lørdag: potetpizza med pesto
Denne varianten består av en tynn og god bunn, som toppes med en tykk, hvit ostesaus, samt tynne potetskiver og rosmarin. Etter en liten tur i ovnen toppes den med pesto.

Søndag: indisk festtallerken
Nydelig indisk tallerken med kremet daal, saag aloo, nektarinchutney, naanbrød og ris.

Ukens dessert: bananbrød med hasselnøtter
Bananbrød passer både til dessert og helgefrokost, synes jeg. Det kan serveres med mye godt, for eksempel syltetøy og sirup.

Ukens bakst: brownies med peanøtter
Søte, salte, saftige og enklere å lage enn du tror!

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: