Burritobowl

Nydelig meksikansk-inspirert middag med krydret ris, bønnestuing, cashewkrem og guacamole.

Dette er en slags kopi av burritobowlen til Los Tacos, som er en av mine favoritter når det er sommer, sol og festival.

Den fungerer også godt på vinteren, når i drømmer oss til varmere tider.

Ikke la det skremme av en lang oppskrift – det er mange elementer her, men de er veldig enkle å lage.

Burritobowl

Nydelig meksikansk-inspirert middag med krydret ris, bønnestuing, cashewkrem og guacamole.
Prep Time 15 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 1 hr
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

Bønnestuing

  • 4 dl bønner enten fra 1 kartong, eller 2 dl. tørka som du bløtlegger og koker selv
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt koriander
  • salt og pepper
  • 2 dl knuste tomater

Meksikansk ris

  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss olje til steking
  • 2 dl ris
  • 3 dl knuste tomater
  • 5 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 1 ts salt

Cashewsaus

  • 65 g urista, usalta cashewnøtter
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper
  • 1 dl næringsgjær kan sløyfes

Guacamole

  • 2 modne avokadoer
  • 1 lime
  • 1 hvitløksfedd
  • litt salt

Til servering

  • tomater, salat, mais og eventuelt salsa til servering

Instructions
 

Bønnestuing

  • Sil laken av bønnene og skyll dem i kaldt vann. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, spisskummen, chilipulver og koriander, og la det surre i noen minutter.
  • Ha i bønner, salt, pepper og knuste tomater, og la det hele putre på lav temperatur mens du gjør klar resten av ingrediensene. Rett før servering kan du godt mose noen av bønnene med en gaffel eller stavmikser.

Meksikansk ris

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte, og surr sjalottløk og hvitløk i et par minutter. Rør deretter inn risen.
  • Ha i tomater, vann, buljongterning og salt, og la det hele koke opp. Skru deretter ned varmen, ha på lokk, og la risen småkoke til all væsken er absorbert - det tar ca. 20 minutter.

Cashewsaus

  • Bløtlegg nøttene i litt vann mens du gjør resten av elementene.
  • Hell vannet av nøttene og ha dem i en foodprocessor sammen med hvitløk, sitronsaft, litt salt og litt vann, samt næringsgjær om du har. Kjør til du har en helt jevn saus (ha i litt mer vann om du trenger). Smak gjerne til med mer hvitløk/sitron/salt etter smak.

Guacamole

  • Del avokadoene, fjern steinen og skrap ut fruktkjøttet.
    Mos dette med en gaffel, bland inn limesaft. Riv eller finhakk hvitløk og rør inn. Smak til med litt salt.

Servering

  • Skjær tomater i biter, riv salat, sil lake av mais. Anrett i skåler med alt det andre. Litt salsa på toppen er også godt.
Keyword bowl

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ MEKSIKANSK MAT. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating