

Vegansk ukemeny: uke 47, 2022
Hallo søndag – og ny ukesplanlegging! Jeg pleier å ta en runde i kjøleskapet minst en gang i uka for å få oversikt over hva jeg har – og hva som må brukes opp ganske kjapt. Så setter jeg opp ukemeny, og skriver opp handleliste for de resterende tingene. Spesielt nå når det er høye priser på alle fronter, så er dette skikkelig praktisk for å ikke bruke for mye penger på mat.
Mange av oppskriftene i denne ukemenyen kan endres etter hva du har liggende i både kjøleskap og fryser. Grønnsakswoken tåler nesten hva som helst av grønnsaker. Alt er godt på pizza og i taco, og pølsene i pølsegratengen kan fint byttes ut med en annen kjøtterstatning eller kikerter.
Oppskrifter
Mandag: fransk løksuppe
Nydelig suppe med få ingredienser og masse, masse god smak.

Tirsdag: pølsegrateng
Nydelig pastagrateng med pølser, tomatsaus og ostesaus – helt plantebasert.

Onsdag: hummustallerken med ovnsbakt aubergine
Nydelig marokkanskinspirert rett med hummus, aubergine, couscous, dadler, cashewnøtter og koriander.

Torsdag: asiatisk grønnsakswok
Knallgod rett med grønnsaker og tofu i asiatisk saus.

Fredag: taco med kikerter og søtpotet
Lørdag: lørdagspizza
Knallgod pizza med plantebasert kjøttdeig og ost.

Søndag: indisk festtallerken
Nydelig indisk tallerken med kremet daal, saag aloo, nektarinchutney, naanbrød og ris.

Ukens dessert: marokkanske pannekaker à la Vidar Bergum
Pannekakene passer både til dessert og til helgefrokosten. Spis dem med det du synes er godt på pannekaker, eller smelt margarin og rør det sammen med litt lønnesirup og ha til. Mmm!

Ukens bakst: bananbrød med hasselnøtter
Saftig, søt og åååå så god kake og brød-hybrid.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: