Vegansk ukemeny: uke 46, 2022

God søndag!

Igjen har jeg vært en tur nedi bloggarkivet, og igjen har jeg hentet fra ni oppskrifter som jeg mener fortjener å bli laget.

Denne uken er det fortsatt høstmat som gjelder; norske råvarer i sesong, varmende retter, krydder fra sørligere breddegrader og bitte litt søtt og godt til slutt.

Vi snakker indisk, meksikansk, italiensk, gulrot, søtpotet, kål, potet, suppe, risotto og pizza. Håper du finner noe som frister!

Oppskrifter

Mandag: gulrotsuppe med røde linser

Smaksrik og næringsrik suppe som du lager på en liten halvtime.

gulrotsuppe med røde linser

Tirsdag: kremet pasta med blomkål

Nydelig pastarett med alfredosaus og ovnsbakte grønnsaker og kikerter.

kremet pasta med blomkål

Onsdag: risotto med svartkål og grønnkål

Denne oppskriften er basert på fangst kjøkkenhagen min, men det går helt fint an å lage den med grønnsaker fra butikken og. Har du ikke gule tomater eller agurkblomst går det helt fint det også. Du kan også kun bruke en type kål, eventuelt erstatte kålen med spinat.

Risotto med svartkål

Torsdag: tikka masala med søtpotet og blomkål

Nydelig indisk* rett med grønnsaker, erter, quinoa og en knallgod saus.

Fredag: quesadilla

Nydelig meksikansk rett der tortillaer fylles med bønner, mais, vegansk ost og godt krydra søtpotetterninger.

vegansk quesadilla

Lørdag: potetpizza med pesto

Denne pizzaen består av en tynn og god bunn, som toppes med en tykk, hvit ostesaus, samt tynne potetskiver og rosmarin. Etter en liten tur i ovnen toppes den med pesto.

potetpizza

Søndag: restefestpasta

Lettvint vegansk pastagrateng der du får brukt opp grønnsaker og erter fra fryseren.

restefestpasta

Ukens dessert: bananvafler med sjokoladebiter

… eller “one blender-waffles for lazy chefs” om du vil.

veganske bananvafler

Ukens bakst: hasselnøttboller

Supernydelige eltefrie boller med hasselnøttfyll, vaniljekrem og knasende nøttebiter på toppen.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *