meksikansk ris

Meksikansk ris

I sommer var jeg på Månefestivalen og testa ut maten, og la ut meningene mine på Instagram. Jeg fikk veldig mange spørsmål om noe så detaljert som risen til Los Tacos, som alle syntes så fristende ut (og ja, den smaker godt!).

Jeg kjenner ikke oppskriften deres, i det hele tatt, men har prøvd å lage noe kanskje litt tilsvarende her. Denne risen passer helt nydelig til meksikansk mat – både i tacos, faktisk, og som tilbehør til f.eks. burritos og quesadillas.

meksikansk ris

Meksikansk ris

Smaksrikt og mettende tilbehør til f.eks. burritos, quesadillas og fajitas.
Prep Time 5 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 30 mins
Course tilbehør
Cuisine meksikansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss olje til steking
  • 2 dl ris
  • 3 dl knuste tomater
  • 5 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 1 ts salt

Instructions
 

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte, og surr sjalottløk og hvitløk i et par minutter. Rør deretter inn risen.
  • Ha i tomater, vann, buljongterning og salt, og la det hele koke opp. Skru deretter ned varmen, ha på lokk, og la risen småkoke til all væsken er absorbert - det tar ca. 20 minutter.
Keyword ris

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ MEKSIKANSK MAT. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating