

Vegansk ukemeny: uke 44, 2022
Og plutselig var det nesten november, og kanskje på tide å akseptere at høsten faktisk er her. Være inne og se på regnet utenfor, tenne lys, høre på rolig musikk, katt i fanget og fyr i peisen, og ikke minst: lage masse god mat!
Denne ukemenyen handler virkelig om de gode, høstlige “comfort food”-smakene. Nudelsuppe. Søtpotetgryte. Nachos. Lasagne. Pannekaker. Så mye godt altså – og med mange av høstens grønnsaker på plass også. Vel bekomme!
Oppskrifter
Mandag: nudelsuppe med sopp, spinat og edamamebønner
Nydelig og mettende asiatisk suppe med vanvittig mye god smak.
Tirsdag: pasta med spinat og småtomater
Lettvint og smaksrik middagsrett der tomatene blir ovnsbakte til noen små, søte skatter.

Onsdag: søtpotetgryte med grønnkål og kokosmelk
Kjapp, digg og næringsrik middag.

Torsdag: butter tofu
Vegansk variant av butter chicken, der jeg bytter ut kylling med tofu, som bakes i ovnen. Der får den ganske sprø kanter, og når den etterpå røres inn i sausen beholder den en del struktur, samtidig som den trekker til seg smak. Kjempegodt!

Fredag: nachos
Superdigg vegansk nachos med farse, “ost” og masse gode toppinger.

Lørdag: lasagne med sopp og spinat
Vegansk lasagne med cashewsaus, spinatsaus og masse grønnsaker

Søndag: fransk pulled jackfruit-gryte
Knallgod gryterett som både varmer og metter skikkelig godt.

Ukens dessert: veganske pannekaker
Servér med dine favorittoppinger, f.eks. is, banan, pisket krem og sjokoladesaus.

Ukens bakst: brownies med peanøtter
Søte, salte, saftige og enklere å lage enn du tror!

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: