

Vegansk ukemeny: uke 41, 2022
Føler ikke dette er sånn som kostholdseksperter kommer til å applaudere; men er det noe annet å gjøre i denne plutselig mørke, forblåste og regntunge årstiden enn å være hjemme og spise varme gryteretter og supper?
I denne ukemenyen har jeg prøvd å få inn sesongvarer (som vanlig), spesielt er jeg begeistret fordi butikkene begynner å få inn masse norsk gresskar for tiden. Likevel er det først og fremst et visst comfort food-preg over det hele. Det er jo høst.
Oppskrifter
Mandag: søtpotet- og blomkålsuppe
Fyldig og mettende suppe med søtpotet, blomkål og masse indiske smaker.

Tirsdag: spagetti med tomater og hvitløk
Så enkelt, så enkelt.. og så SYKT godt!

Onsdag: marokkansk quinoasalat
Denne salaten er både en fest for øyet, for musklene og for smaksløkene!

Torsdag: kikert- og gresskargryte
Kjapp og smaksrik indisk gryte med gresskar og kikerter.

Fredag: taco med kikerter og søtpotet
Kjempedigg taco med krydra kikerter og søtpotetbiter, fyldig “ostesaus” med chilismak, granateple og koriander.

Lørdag: cannelloni med spinat og tomatsaus
Cannelloni er pasta i tubeform, som fylles og gratineres i ovnen (men her “jukser” vi og bruker lasagneplater. Inni har vi en nydelig kremet spinat-tja… ost? Spinatost. På toppen har vi en tomatsaus. Kjempegodt!

Søndag: vegansk pho
Nydelig vietnamesisk suppe med nudler, grønnsaker, tofu og masse god smak.

Ukens dessert: hvit sjokolade-panna cotta
Panna cotta med en skikkelig god og mild sjokoladesmak som passer helt perfekt i følge med friske bær.

Ukens bakst: bananbrød med gresskar
Supersaftig høstbakst med masse gode smaker fra banan, gresskar, sjokolade og nøtter.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: