Blomkåltaco med tahinisaus

Jeg er knallglad i blomkål, spesielt dersom den blir ovnsbakt! Den funker med så utrolig mange smaker, for eksempel de samme en typisk vil bruke i taco.

Her deler jeg blomkålen i buketter, krydrer dem med nettopp “tacokrydder”, baker i ovnen, og bruker dem nesten istedenfor kjøtt i taco. Jeg skriver nesten på grunn av næringsinnhold – i denne retten henter jeg nemlig proteinet fra dressingen istedenfor kjøtterstatningen.

Elsker du også blomkål? Her er noen flere oppskrifter du gjerne må teste:

søtpotet- og blomkålsuppe

kremet pasta med blomkål

tikka masala med søtpotet og blomkål

Blomkåltaco med tahinisaus

Smaksrik taco med sprøbakt blomkål og kremet tahinisaus.
Prep Time 10 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 35 mins
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 blomkål
  • 2 ss olje
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chiliflak
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts løkpulver
  • 1 ts salt

Tahinisaus

  • 1 dl tahini
  • 1 dl vann
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss hotsaus
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 ts salt
  • 1 lime

Tacotilbehør

  • etter ønske, f.eks. maistortillas, salat, pico de gallo og bønnestuing

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, kle et stekebrett med bakepapir.
  • Del blomkålen i buketter. Størrelsen på dem er ikke kjempeviktig, men prøv å gjøre dem så like som mulig - slik at steketiden blir lik for alle.
  • Ha blomkålbukettene i en bolle, tilsett olje, paprikapulver, røkt paprikapulver, spisskummen, chiliflak, hvitløkspulver, løkpulver og salt. Rør alt godt sammen, fordel det deretter utover på stekebrettet.
  • Sett i ovnen og bak i 20-25 minutter, til blomkålbukettene blir gylne og fine. Gjør klar tilbehøret i mellomtiden.

Tahinisaus

  • Ha tahini, vann, sesamolje, hotsaus, hvitløk og salt i en blender. Press i halvparten av limesaften, og kjør til en jevn saus.
  • Smak eventuelt til med mer salt og limesaft.
  • Oppbevar sausen i kjøleskap fram til servering, den står helt fint et par dager om den blir dekket til.

Servering

  • Server blomkåltaco og tahinisaus med godt tilbehør.
Keyword taco

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ MEKSIKANSK MAT. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating