

Blomkåltaco med tahinisaus
Jeg er knallglad i blomkål, spesielt dersom den blir ovnsbakt! Den funker med så utrolig mange smaker, for eksempel de samme en typisk vil bruke i taco.
Her deler jeg blomkålen i buketter, krydrer dem med nettopp “tacokrydder”, baker i ovnen, og bruker dem nesten istedenfor kjøtt i taco. Jeg skriver nesten på grunn av næringsinnhold – i denne retten henter jeg nemlig proteinet fra dressingen istedenfor kjøtterstatningen.

Elsker du også blomkål? Her er noen flere oppskrifter du gjerne må teste:
tikka masala med søtpotet og blomkål

Blomkåltaco med tahinisaus
Smaksrik taco med sprøbakt blomkål og kremet tahinisaus.
Ingredients
- 1 blomkål
- 2 ss olje
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts røkt paprikapulver
- 1 ts spisskummen
- 1 ts chiliflak
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 0,5 ts løkpulver
- 1 ts salt
Tahinisaus
- 1 dl tahini
- 1 dl vann
- 2 ss sesamolje
- 1 ss hotsaus
- 1 hvitløksfedd
- 0,5 ts salt
- 1 lime
Tacotilbehør
- etter ønske, f.eks. maistortillas, salat, pico de gallo og bønnestuing
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader, kle et stekebrett med bakepapir.
- Del blomkålen i buketter. Størrelsen på dem er ikke kjempeviktig, men prøv å gjøre dem så like som mulig - slik at steketiden blir lik for alle.
- Ha blomkålbukettene i en bolle, tilsett olje, paprikapulver, røkt paprikapulver, spisskummen, chiliflak, hvitløkspulver, løkpulver og salt. Rør alt godt sammen, fordel det deretter utover på stekebrettet.
- Sett i ovnen og bak i 20-25 minutter, til blomkålbukettene blir gylne og fine. Gjør klar tilbehøret i mellomtiden.
Tahinisaus
- Ha tahini, vann, sesamolje, hotsaus, hvitløk og salt i en blender. Press i halvparten av limesaften, og kjør til en jevn saus.
- Smak eventuelt til med mer salt og limesaft.
- Oppbevar sausen i kjøleskap fram til servering, den står helt fint et par dager om den blir dekket til.
Servering
- Server blomkåltaco og tahinisaus med godt tilbehør.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ MEKSIKANSK MAT.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook:
Advert
Advert