

Vegansk ukemeny: uke 40, 2022
Oktober allerede! Altså, hvor ble august og september av?
Her i Stavanger er det relativt surt for tiden, men som et gedigent pluss er det helt enormt mye som er klar til høsting i hagen min. Masse epler, for eksempel, og knallgode mandelpoteter.
I denne ukemenyen forsyner vi oss ganske godt av høstens sesongvarer, og for å kompensere for det sure været er det et ganske solid comfort food-preg her. Håper du finner noe som frister!
Oppskrifter
Mandag: søtpotet- og blomkålsuppe
Fyldig og mettende suppe med søtpotet, blomkål og masse indiske smaker.

Tirsdag: pasta med soppragu
Dette er rett og slett en vanvittig smakfull pastarett med masse umami.

Onsdag: gresskargryte med peanøtter, kokosmelk og grønn curry
Dette er en en av rettene jeg lager igjen og igjen og igjen… En aldeles nydelig gryte med masse god smak.

Torsdag: gnocchi i kremet soppsaus
Nydelig italiensk middagsrett med potetgnocchi og masse grønnsaker i en kjempegod fløtesaus.

Fredag: quesadilla
Nydelig meksikansk rett der tortillaer fylles med bønner, mais, vegansk ost og godt krydra søtpotetterninger.

Lørdag: falafel med hummus og potetbåter
Dette er en kombinasjon av to av mine aller mest populære oppskrifter, falafel og hummus, i den formen jeg spiser dem aller oftest selv: med stekte potetbåter og pitabrød.

Søndag: vegansk pølsegrateng
Nydelig pastagrateng med pølser, tomatsaus og ostesaus – helt plantebasert.

Ukens dessert: eplegrøt
Virkelig en oppskrift fra arkivet – her snakker vi 10 år gammel. Men, oppskriften fungerer like bra i dag, og den smaker skikkelig godt synes jeg.

Ukens bakst: klassisk eplekake
En favoritt fra arkivet, som jeg vet mange har blitt glad i. Kaken er knallgod, og den blir luftig og fin i ovnen. Her er det ikke noe fiksfanteri, dette er en tradisjonell eplekake der det eneste som er bittelitt moderne er at jeg bruker soyamelk.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: