

Vegansk ukemeny: uke 39, 2022
Denne uken foreslår jeg at vi går for både norsk og internasjonal mat. Ukemenyen kombinerer flere av de gode råvarene den norske høsten har å by på, som poteter, grønnkål, epler og sopp. I tillegg kjører vi på med jackfruit, søtpotet, peanøtter og kokosmelk, samt masse gode krydder.
Inspirasjonen til disse rettene er hentet fra blant annet Mexico, Thailand, Kina og India – så her får du virkelig prøvd mye forskjellig.
Oppskrifter
Mandag: potetsuppe
Supernydelig, fyldig potetsuppe med crunchy og spicy kikerter på toppen.

Tirsdag: restefestpasta
Lettvint vegansk pastagrateng der du får brukt opp grønnsaker og erter fra fryseren.

Onsdag: tofu i peanøttsaus
Herlig ovnsbakt tofu i en supergod peanøttsaus, servert med ris, vårløk, sesamfrø og peanøtter.

Torsdag: søtpotetgryte med grønnkål og kokosmelk
Kjapp, digg og næringsrik middag.

Fredag: favorittaco
Dette er en supernice taco med knallgod bønnestuing, kremet cashewsaus, spicy poteter, knasende cashewnøtter og en salsa laget i hovedsak på epler.

Lørdag: kinesiske crispy jackfruit-pancakes
Knallgode søte, salte og sprø biter av jackfruit serveres i pannekaker med hoisinsaus, agurk, vårløk og sesamfrø.

Søndag: soppihop
Knalldigg og lettlaget lasagne med lite oppvask og masse smak av India.

Ukens dessert: vegansk Bounty
Nyyydelig konfekt med kokossmak.

Ukens bakst: veganske brownies med peanøtter
Søte, salte, saftige og enklere å lage enn du tror!

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: