Vegansk ukemeny: uke 39, 2022

Denne uken foreslår jeg at vi går for både norsk og internasjonal mat. Ukemenyen kombinerer flere av de gode råvarene den norske høsten har å by på, som poteter, grønnkål, epler og sopp. I tillegg kjører vi på med jackfruit, søtpotet, peanøtter og kokosmelk, samt masse gode krydder.

Inspirasjonen til disse rettene er hentet fra blant annet Mexico, Thailand, Kina og India – så her får du virkelig prøvd mye forskjellig.

Oppskrifter

Mandag: potetsuppe

Supernydelig, fyldig potetsuppe med crunchy og spicy kikerter på toppen.

vegansk potetsuppe med kikerter

Tirsdag: restefestpasta

Lettvint vegansk pastagrateng der du får brukt opp grønnsaker og erter fra fryseren.

restefestpasta - vegansk pastagrateng

Onsdag: tofu i peanøttsaus

Herlig ovnsbakt tofu i en supergod peanøttsaus, servert med ris, vårløk, sesamfrø og peanøtter.

tofu i peanøttsaus

Torsdag: søtpotetgryte med grønnkål og kokosmelk

Kjapp, digg og næringsrik middag.

vegansk søtpotetgryte oppskrift

Fredag: favorittaco

Dette er en supernice taco med knallgod bønnestuing, kremet cashewsaus, spicy poteter, knasende cashewnøtter og en salsa laget i hovedsak på epler.

kjøttfri taco

Lørdag: kinesiske crispy jackfruit-pancakes

Knallgode søte, salte og sprø biter av jackfruit serveres i pannekaker med hoisinsaus, agurk, vårløk og sesamfrø.

Veganske crispy jackfruit pancaces_oppskrift

Søndag: soppihop

Knalldigg og lettlaget lasagne med lite oppvask og masse smak av India.

indisk vegansk lasagne oppskrift

Ukens dessert: vegansk Bounty

Nyyydelig konfekt med kokossmak.

hjemmelaget vegansk bounty med kondensert soyamelk

Ukens bakst: veganske brownies med peanøtter

Søte, salte, saftige og enklere å lage enn du tror!

Vegansk brownie med peanøtter

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *