Indisk linsegryte med søtpotet

En nydelig kremet daal med søtpotet og tomater, servert med koriander, nøtter og ris. 

Linser altså! Verdens beste råvarer, sånn ca! Jeg kjøper store sekker (okei, i alle fall to kilos-poser) i internasjonale matbutikker, heller dem over i et stort glass, og bruker dem i gryteretter og supper. Linsene koster nesten ingenting – du får i alle fall svært mange porsjoner for ca. 40 kroner. I tillegg er de stappfulle av protein og andre bra næringsstoffer, og de er enkle å tilberede.

Daal er og blir favoritten min, spesielt kokt med kokosmelk og knuste tomater. I denne varianten har jeg også i litt søtpotet, fordi det er så godt. Jeg prøver å lage en eller annen variant av denne hver uke, for da føler jeg meg både sunn og økonomisk (pluss jeg får en god middag på kjøpet).

Indisk linsegryte med søpotet

En nydelig kremet daal med søtpotet og tomater, servert med koriander, nøtter og ris. 
Prep Time 5 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 30 mins
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 dl tørka røde linser
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 200 g søtpotet
  • ris til servering
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • 2 dl knuste tomater
  • 2 dl kokosmelk
  • salt
  • sitronsaft
  • 4 stilker koriander
  • 2 ss hasselnøtter eller cashewnøtter

Instructions
 

  • Skyll linsene i litt kaldt vann. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Skrell søtpoteten og skjær den i terninger. Gjør klar ris og sett den på slik at den er ferdig om ca. 25 minutter.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, chili og søtpotet, og la det surre i et par minutter. Rør inn garam masala, spisskummen og gurkemeie, la det surre i et par minutter til.
  • Rør inn linser og hell på vann med buljongterning, tomater og kokosmelk. La det koke opp, ha deretter på lokk og skru ned varmen litt. La det småkoke til linsene er møre, cirka 20 minutter. Du trenger ikke å ha lokk på gryten.
  • Grovhakk koriander og nøtter. Smak linsegryten til med sitronsaft og salt.
  • Server med ris, topp med koriander og nøtter.
Keyword daal, linser, søtpotet

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ INDISK MAT. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating