pasta med kantarell vegansk

Superenkel pasta med kantarell

Knallgod middag med masse smak som du lager på ca. et kvarter. 

Kantarell er sånn en sykt god råvare! Jeg elsker å bruke den i krema sauser og gryter, men noen ganger er det godt å kjøre en annen variant også.

I denne oppskriften får den skinne skikkelig sammen med litt hvitløk, chili, persille og sitron. Pinjekjernene knaser, smaker bra og er et bittelite protein-alibi.

Dersom det ikke er sesong, eller om du av andre grunner ikke har kantarell tilgjengelig, kan du lage denne retten med andre typer sopp. En kombinasjon av østerssopp og shiitake er favoritten min, men tynne skiver av aromasopp duger også.

Foretrekker du den krema kantarell-varianten? Prøv gjerne min kantarell stroganoff eller bakt potet med kremet kantarellsaus. 

Superenkel pasta med kantarell

Knallgod middag som du lager på ca. et kvarter.
Prep Time 5 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 15 mins
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 200 g spagetti pass på at den er uten egg
  • 200 g kantarell
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 4 stilker bladpersille
  • 0,5 sitron
  • 2 ss pinjekjerner
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Kok pasta etter anvisning på pakken. Dersom den tar ca. 10 minutter å koke, kan du koke den mens du gjør klar resten. Tar det kortere tid, kan du godt kutte og hakke opp grønnsakene før du starter på kokingen.
  • Børst kantarell fri for jord, og riv dem i litt mindre biter. Finhakk hvitløk, chili og persille. Riv sitronskallet.
  • Varm opp en stekepanne til medium/høy tempetatur. Ha først i pinjekjernene, og rist dem kjapt til de blir gylne. Legg dem til side, ha i litt olje, og stek soppen.
  • Når kantarellen begynner å bli gyllen, skruer du temperaturen ned til medium, har i litt mer olje, samt hvitløk, chili, mesteparten av persillen, samt sitronskallet. Krydre med salt og pepper, og la det surre til spagettien er klar.
  • Sil vannet av pastaen, og ha den over i pannen med kantarellen. Vend godt sammen. Smak gjerne til med litt sitronsaft. Servér retten med en gang - og dryss pinjekjernene og resten av persillen på toppen.
Keyword pasta

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED KANTARELLER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating