Veganske blåbærmuffins

Blåbærmuffins

Blåbær fra butikk er okei året rundt, men ingenting slår selvplukk fra hytta, spør du meg!

Når jeg får tak i slike gode blåbær blir det veldig ofte blåbærmuffins på meg, rett og slett fordi det var favoritten min fra da jeg var på hytta som liten. Jeg er ikke helt sikker på om det var muffinsene eller røren jeg likte best, for å være ærlig, men jeg ble uansett skikkelig glad hver gang mor fant fram muffinsformer.

veganske blåbærmuffins

Denne oppskriften er den jeg har som minner mest om de luftige, søte og relativt ukompliserte muffinsene fra mor. Det er lite fancy produkter her, og framgangsmåten er enkel. Det eneste jeg anbefaler veldig er å ha et muffinsbrett til å sette formene i – da holder de fasongen bedre i ovnen. Alternativt kan du bruke doble former, og sette dem relativt tett-i-tett i en ildfast form.

Veganske blåbærmuffins

Blåbærmuffins

Luftige og saftige muffins med blåbær. Oppskriften kan også brukes med både bringebær og kirsebær, om du foretrekker det.
Prep Time 10 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 35 mins
Course bakst
Servings 12 muffins

Ingredients
  

 • 5 dl hvetemel
 • 2 dl sukker
 • 1 ts vanilje ev. vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
 • 1 ss bakepulver
 • 1 dl soyamelk
 • 1 dl soyayoghurt
 • 1 dl raps- eller solsikkeolje med nøytral smak
 • 3 dl blåbær

Instructions
 

 • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 muffinsformer.
 • Sil sammen hvetemel, sukker, vanilje og bakepulver i en bolle. Lag en grop i midten, og hell over melk, yoghurt og olje. Visp alt raskt og kraftig sammen. Det er viktig å ikke vispe for lenge her.
 • Fordel ca. 2/3 av røren i muffinsformene. Ha blåbær over, og topp med resten av røren.
 • Stek i 25 minutter, til muffinsene er fine og gylne på toppen.
Keyword blåbær, muffins
veganske blåbærmuffins uten egg og melk

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BLÅBÆR. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating