

Vegansk ukemeny: uke 36, 2022
Hallo søndag – og ny ukesplanlegging! Jeg pleier å ta en runde i kjøleskapet minst en gang i uka for å få oversikt over hva jeg har – og hva som må brukes opp ganske kjapt. Så setter jeg opp ukemeny, og skriver opp handleliste for de resterende tingene. Spesielt nå når det er høye priser på alle fronter, så er dette skikkelig praktisk for å ikke bruke for mye penger på mat.
Mange av oppskriftene i denne ukemenyen kan endres etter hva du har liggende i både kjøleskap og fryser. Tikka masala og pizza tåler nesten hva som helst av grønnsaker. Ertene i gresskarpastaen kan erstattes av både edamamebønner og kikerter, og i quinoabowlen tar du det du har av frukt og bær.
Oppskrifter
Mandag: mild tomatsuppe à la Linda Stuhaug
En herlig, kremet tomatsuppe som slår an både hos barn og voksne.

Tirsdag: pasta i gresskarsaus
Dette er en aldeles nydelig pastarett med mild og kremet gresskarsaus, smakfull sopp og spinat, og herlige proteinrike erter.

Onsdag: quinoabowl
Dette er en frisk og sunn middagsrett med rødbete, edamamebønner, pære, mandler og blåbær – fargerik smaksbombe som både smaker godt og gjør godt.

Torsdag: tikka masala med søtpotet og blomkål
Herlig indisk* rett med grønnsaker, erter, quinoa og en knallgod saus.

Fredag: taco med sopp og linser
Krydret, umamirik taco med sopp, linser, guacamole, cashewkrem og granateple.

Lørdag: lørdagspizza
Knallgod pizza med plantebasert kjøttdeig og ost.

Søndag: fransk pulled jackfruit-gryte
Knallgod gryterett som både varmer og metter skikkelig godt.

Ukens dessert: plommekompott
Nydelig tradisjonsdessert som vi styler opp ned litt kanel, vanilje og stjerneanis. Ekstra god blir plommekompotten med vaniljeis!

Ukens bakst: plommemuffins
Her er noen knallgode plommemuffins! Får du ikke tak i plommer kan du fint bruke epler, men da trenger du ikke like mange (ca halv antall er greit).

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: