Vegansk tacokjøtt med linser og sopp

Tacokjøtt av linser og sopp

Et rimelig, lettvint, næringsrikt og ikke minst digg alternativ til kjøttdeig i tacoen. 

Linser altså. Sånn en fabelaktig råvare. Kjøper du dem tørka i internasjonale matvarebutikker, da koster de nesten ingenting. Kjøper du dem hermetiske i vanlige dagligvarebutikker… da koster de nesten ingenting heller. Nå når alt blir dyrere, så er det godt å ha noen råvarer som kan gi mye næring for få kroner synes jeg.

For næring er de også fulle av. De inneholder mye protein, har et høyt innhold av jern, og inneholder i tillegg mindre mengder av kalsium, folinsyre og magnesium. I tillegg er de mettende, og de smaker såpass lite at de er helt utrolig anvendbare i matlaging.

Som i denne tacoen. Her bruker jeg linsene sammen med sopp (gir nydelig umamismak og bra konsistens), løk, hvitløk, tomater og masse krydder. Resultatet blir en helt nydelig erstatter for kjøtt – i alle fall i min mening – som fungerer utmerket både som fyll i tacos, burritos, quesadillas og på nachos.

Vegansk tacokjøtt med linser og sopp

Tacokjøtt av linser og sopp

Et fullvegansk og hjemmelaget alternativ til kjøttdeigen i tacoen.
NB. Her står det fire porsjoner, det er basert på at du har en del tilbehør i tacoen. Har du lite - da holder oppskriften kun til to porsjoner.
Prep Time 5 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 30 mins
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 6 aromasopp (ev. sjampinjong eller annen sopp)
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 tomater
  • 4 dl kokte brune eller grønne linser innholdet fra 1 kartong, eller 2 dl tørka som du koker selv
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts oregano
  • 1 ts salt
  • 2 dl knuste tomater
  • masse godt tacotilbehør

Instructions
 

  • Skjær soppen i små terninger. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i terninger. Dersom du bruker hermetiske linser siler du laken av dem, og skyller dem i kaldt vann. Bruker du tørka må de kokes møre før bruk (30-60 minutter, avhengig av typen).
  • Varm opp 1 ss olje til høy temperatur i en stekepanne (gjerne en med høye kanter, i alle fall med litt størrelse). Ha i soppen, og fres terningene i 2-3 minutter, til de begynner å bli gylne.
  • Skru ned temperaturen til medium, ha i 1 ss olje til, samt sjalottløk, hvitløk, spisskummen, chilipulver og røkt paprikapulver. La det surre i 3-4 minutter, til det begynner å lukte godt.
  • Rør inn tomater, oregano, salt og røkt paprikapulver, og la det hele putre i ca. 15 minutter. Skru eventuelt temperaturen enda litt ned om det blir for heftig.
  • Server "kjøttdeigen" med masse godt tacotilbehør, eller bruk den som fyll i f.eks. burritos eller quesadillas.
Keyword linser, taco

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE TACOOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

1 Comment

  1. Lagde denne nå og det ble skikkelig godt! Det står røkt paprikapulver to ganger og det står ikke noe om når linsene skal i, så jeg bare gjetta meg fram, men tenker det kanskje er en feil?

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating