Vegansk brownie med peanøtter

Veganske brownies med peanøtter

Søte, salte, saftige og enklere å lage enn du tror!

Jeg skal innrømme at det tok meg en god stund å knekke koden på skikkelig gode brownies uten egg og melk. Denne varianten er basert på en av favorittene mine – saftige brownies – men justert litt med peanøtter istedenfor valnøtter, og med ekte vanilje (helst) istedenfor vaniljesukker.

Jeg pleier å kjøpe sånne små glass stappfulle av ren vanilje fra Økosjokolade eller bakehyllen på Meny eller Mega. De er ikke så veldig dyre, er drøye i bruk, og holder skikkelig lenge. Og smaken? Så god du kan få den, i min mening. Det er samme innholdet i de glassene som det er inni en vaniljestang, bare vi slipper å snitte den og grave ut vaniljen.

Synes du det blir litt for dyrt med et slikt glass (det er jo ikke absolutt alle som baker like mye som meg, jeg forstår det), så fungerer det fint med vaniljeekstrakt, vaniljesukker eller en helt vanlig vaniljestang også. Eller du kan droppe vaniljen helt, om du er ekstra crazy.

Vegansk brownie med peanøtter

Veganske brownies med peanøtter

Skikkelig saftige og digge brownies med salte peanøtter, ekstra gode servert med karamellsaus.
Prep Time 15 mins
Cook Time 35 mins
Total Time 50 mins
Course bakst
Servings 1 liten langpanne

Ingredients
  

  • 1,8 dl soyamelk
  • 1 ss eplesidereddik
  • 1,8 dl nøytral matolje (f.eks. helt vanlig solsikke- eller rapsolje)
  • 4 dl sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 1,2 dl kakaopulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts vanilje ren vanilje, eventuelt vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
  • 200 g melkefri bakesjokolade f.eks. en av de mørkeste til Odense eller Coop
  • 100 g rista, salte peanøtter
  • eventuelt karamellsaus eller melis til servering. Eller pisket krem. Eller vaniljeis!

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en ildfast form på cirka 20*30 centimeter med bakepapir.
  • Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå i et par minutter, ha deretter i olje og sukker.
  • I en større bolle rører du sammen hvetemel, kakaopulver, natron, vanilje og salt. Hell i de våte ingrediensene, og visp det raskt sammen. Det er viktig å ikke vispe for mye her.
  • Finhakk sjokoladen og vend denne og peanøttene forsiktig inn til slutt. Ha røren over i formen, glatt til på toppen.
  • Stek i cirka 35 minutter. Trepinnetesten er no go her, for kaken skal ikke være helt gjennomstekt.
  • Avkjøl kaken i kjøleskap. Skjær opp i biter før servering, server veldig gjerne med litt karamellsaus, eller noe annet godt.
Keyword brownies

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE KAKEOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

1 Comment

  1. Hei!
    To ganger har jeg bakt kaker med eplesidereddik og plantemelk, men kakene fikk skikkelig eddiksmak og var egentlig uspiselige. Har du noen idé om hva jeg gjør feil? Må det være soyamelk? Jeg brukte antagelig havre- eller mandelmelk.
    Jeg har veldig lyst til å prøve denne oppskriften, men nøler litt når jeg ser at jeg skal røre sammen eddik og melk.
    Susanne 🙂

Leave a Reply to Susanne Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating