Kantarell stroganoff

Nydelig, kremet soppgryte som smaker skikkelig godt med potetstappe eller pasta. 

Herlighet som jeg elsker kantarellsesongen! Jeg må innrømme å være best på å plukke dem i butikk framfor i skogen, men jeg er ganske sikker på at jeg er minst like begeistra som sankerne er for skogens gull.

Kantarellen krever veldig lite bearbeidelse etter min smak. Jeg børster jord av den, river den i litt mindre biter, og steker den i olje på høy temperatur.

I denne retten smeller jeg også til med litt hvitløk, løk, og en stroganoff-inspirert saus (med vekt på inspirert). Retten tar cirka en halvtime å lage, og smaker veldig bra synes jeg.

Får du litt panikk fordi det er en lav protein-prosent i denne retten, kan du dra det i land enten med å servere den med quinoa – eller å ha i litt kikerter. Det passer bra i kremet saus.

Kantarell stroganoff

Nydelig soppgryte som passer kjempegodt med potetstappe eller pasta.
5 from 1 vote
Prep Time 10 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 35 mins
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 200 g kantarell
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl vann med grønnsaksbuljongpulver ev. grønnsakskraft
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 dl vegansk matfløte ev. fraiche
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper
  • 4 stilker bladpersille
  • potetstappe eller pasta til servering

Instructions
 

  • Før du starter er det greit å lese gjennom oppskriften, vurdere hvor lang tid du trenger, og legge inn å lage enten potetstappe eller å koke pasta underveis.
  • Børst jord av kantarellene, dersom de er store kan du rive dem i litt mindre biter. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Varm opp olje til høy temperatur i en panne med høye kanter. Ha i kantarellene og stek dem gylne. Skru deretter varmen ned til medium, og tilsett sjalottløk, hvitløk, paprikapulver og røkt paprikapulver (samt litt ekstra olje, om det er blitt tørt).
  • Visp sammen hvetemel, vann med buljongpulver, sennep, matfløte og sitronsaft, og hell over soppen. La det koke i 5-10 minutter. Smak til med litt salt og pepper.
  • Grovhakk bladpersillen og ha over den ferdige gryteretten. Servér med potetstappe eller pasta.

Notes

 
 
 
 
Keyword gryterett

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED KANTARELLER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

2 Comments

  1. 5 stars
    Helt nydelig! Fungerte også med sjampinjong

    1. Mari Hult

      Så kjekt å høre!! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating