Vegansk ukemeny: uke 32, 2022

Hei søndag, august og masse norske råvarer i sesong! Det er altså så kjekt for tiden synes jeg! I hagen har jeg haugevis av sukkererter, squash og rødbeter (og snart er potetene klare!), i vinduskarmen leverer tomat- og agurkplantene som bare det, og på Reko-ringen og i gårdsutsalg finner jeg masse gode kåltyper (+++).

Denne ukemenyen tar hensyn til nettopp denne spennende tiden for alle som liker norske grønnsaker, så her får du muligheten til å lage mye sesongbasert mat. Håper du finner noe som frister!

Oppskrifter

Mandag: søtpotet- og blomkålsuppe

Fyldig og mettende suppe med søtpotet, blomkål og masse indiske smaker.

Tirsdag: pasta i gresskarsaus

Gresskar og salvie utgjør en aldeles nydelig kombinasjon, og sammen med pasta og fløtesaus blir det en førsteklasses middag.

pasta i gresskarsaus

Onsdag: italiensk kikertgryte

Varmende gryterett som omtrent kan varieres med sesongens grønnsaker.

Italiensk kikertgryte

Torsdag: sandwich med ovnsbakt sopp og hummus

Herlig focaccia fylt med hummus, salat, paprika, bønnespirer og salt, sprøstekt østerssopp. 

Fredag: taco med kikerter og søtpotet

Kjempedigg taco med krydra kikerter og søtpotetbiter, fyldig “ostesaus” med chilismak, granateple og koriander.

Vegansk taco med kikerter og søtpotet

Lørdag: rødbeteburger

Norske rødbeter er i sesong nå, og de er kjempegode! Hvorfor ikke lage burger av dem?

vegansk rødbeteburger

Søndag: vegansk pølsegrateng

Nydelig pastagrateng med pølser, tomatsaus og ostesaus – helt plantebasert.

Ukens dessert: smuldra riddere

Dette er en slags blanding av arme riddere og smuldrepai, og en perfekt måte å bruke opp halvgammelt brød på! I bunn bruker vi frosne bær – men om du har ferske (eller sesongens epler!) kan du bruke dem istedenfor.

Ukens bakst: rosinbollebrød

Dette er et bollebrød med rosiner i, og jeg synes det er aller best å spise med et lite lag margarin på. Eventuelt litt syltetøy i tillegg.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *