Kremet pasta med soltørka tomat

Mettende og smaksrik pastarett med cashewsaus, soltørka tomat, hvitløk og spinat. 

Dette er en skikkelig umamifest av en middag! For å få til dette er dette er det spesielt to råvarer som bidrar, nemlig hvit miso og næringsgjær. Dette er to råvarer jeg alltid har hjemme, de holder seg lenge, og jeg trenger ikke mye av dem for å få fram god smak. De fungerer skikkelig godt i marinader, dipper, krema sauser, og vegansk “ost”.

Hvit miso lages i hovedsak av fermentert ris og fermenterte soyabønner

Næringsgjær er et inaktivt gjær (det får altså ikke pastaen til å heve høhø), smaker nesten som ost!

For å helgardere har jeg også i soltørka tomat, som også er full av god umamismak.

Kremet pasta med soltørka tomat

En aldri så liten umamibombe av en pastarett - takket være ingrediensene næringsgjær, miso og soltørka tomat.
Prep Time 15 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 30 mins
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 100 g cashewnøtter usalta, urista
  • 3 dl vann med grønnsaksbuljongpulver/-terning ev. grønnsakskraft
  • 3 ss næringsgjær
  • 1 ss hvit miso
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts oregano
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss hvetemel
  • 1 hvitløksfedd
  • 50 g soltørka tomat
  • 200 g spagetti
  • 35 g pinjekjerner
  • 1 ss olje til steking
  • 65 g spinat
  • basilikum

Instructions
 

  • Bløtlegg nøttene i vann i opp til én time før bruk - dersom du har tid. Da blir det enklere å få en superkremete konsistens på sausen.
  • Sil vannet av nøttene og ha dem i en foodprocessor eller blender. Tilsett vann med buljongpulver, næringsgjær, miso, sitronsaft, oregano, salt og hvetemel, og kjør til du får en helt jevn saus. Det gjør ikke noe at den blir relativt tyntflytende - den tykner i gryten senere.
  • Finhakk hvitløk og skjær soltørka tomat i mindre biter. Kok spagetti etter anvisning på pakken.
  • Sett en gryte på medium temperatur. Ha først i pinjekjernene, rist dem til de blir gylne (dette går fort), legg dem så til sides. Ha deretter i olje, hvitløk og soltørka tomat, og la det surre i et par minutter.
  • Hell i sausen, og rør inn spinat. Ha så i pastaen, og vend det hele godt sammen. Når spinaten "faller sammen" er retten klar.
  • Servér i dype tallerker, topp med pinjekjerner og basilikum.
Keyword pasta

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE PASTAOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating