

Vegansk ukemeny: uke 30, 2022
Vips var juli straks ferdig, og vi går inn i august og den – i min mening – kjekkeste perioden for norske råvarer. Ting i kjøkkenhagen begynner virkelig å bli klar til å høstes, i tillegg er det utrolig mye digg å få tak i fra lokale bønder både på Reko-ringen og i ulike gårdsutsalg. Veldig gøy når du er glad i norsk mat!
Ukemenyen her inneholder en del av sesongens grønnsaker, men jeg har også hentet en del både krydder og råvarer fra noe varmere strøk, så her bør det være noe for enhver smak.
Oppskrifter
Mandag: mild tomatsuppe à la Linda Stuhaug
En herlig, kremet tomatsuppe som slår an både hos barn og voksne.

Tirsdag: kremet pasta med blomkål
Nydelig pastarett med alfredosaus og ovnsbakte grønnsaker og kikerter.

Onsdag: søtpotetgryte med grønnkål og kokosmelk
Kjapp, digg og næringsrik middag.

Torsdag: middagsvafler med smak av India
Rester fra grønnsaksskuffen, vaffelrøre, indiske krydder… og det funker!

Fredag: vegansk nachos
Superdigg vegansk nachos med farse, “ost” og masse gode toppinger.

Lørdag: potetpizza med pesto
Denne varianten består av en tynn og god bunn, som toppes med en tykk, hvit ostesaus, samt tynne potetskiver og rosmarin. Etter en liten tur i ovnen toppes den med pesto, og vips! Middagen er klar.

Søndag: fransk pulled jackfruit-gryte
Knallgod gryterett som både varmer og metter skikkelig godt.

Ukens dessert: banandessert
Dette er en aldeles nydelig banandessert som består av bananpudding, bananskiver, pisket krem og revet sjokolade.

Ukens bakst: rosinboller
Nydelige, saftige hveteboller med masse rosiner – helt uten egg og melk.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: