Vegansk ukemeny: uke 30, 2022

Vips var juli straks ferdig, og vi går inn i august og den – i min mening – kjekkeste perioden for norske råvarer. Ting i kjøkkenhagen begynner virkelig å bli klar til å høstes, i tillegg er det utrolig mye digg å få tak i fra lokale bønder både på Reko-ringen og i ulike gårdsutsalg. Veldig gøy når du er glad i norsk mat!

Ukemenyen her inneholder en del av sesongens grønnsaker, men jeg har også hentet en del både krydder og råvarer fra noe varmere strøk, så her bør det være noe for enhver smak.

Oppskrifter

Mandag: mild tomatsuppe à la Linda Stuhaug

En herlig, kremet tomatsuppe som slår an både hos barn og voksne.

Mild tomatsuppe a la Linda Stuhaug_oppskrift

Tirsdag: kremet pasta med blomkål

Nydelig pastarett med alfredosaus og ovnsbakte grønnsaker og kikerter.

kremet pasta med blomkål

Onsdag: søtpotetgryte med grønnkål og kokosmelk

Kjapp, digg og næringsrik middag.

vegansk søtpotetgryte oppskrift

Torsdag: middagsvafler med smak av India

Rester fra grønnsaksskuffen, vaffelrøre, indiske  krydder… og det funker!

middagsvafler

Fredag: vegansk nachos

Superdigg vegansk nachos med farse, “ost” og masse gode toppinger.

vegansk nachos

Lørdag: potetpizza med pesto

Denne varianten består av en tynn og god bunn, som toppes med en tykk, hvit ostesaus, samt tynne potetskiver og rosmarin. Etter en liten tur i ovnen toppes den med pesto, og vips! Middagen er klar.

potetpizza

Søndag: fransk pulled jackfruit-gryte

Knallgod gryterett som både varmer og metter skikkelig godt.

Fransk pulled jackfruit-gryte

Ukens dessert: banandessert

Dette er en aldeles nydelig banandessert som består av bananpudding, bananskiver, pisket krem og revet sjokolade.

vegansk banandessert

Ukens bakst: rosinboller

Nydelige, saftige hveteboller med masse rosiner – helt uten egg og melk.

veganske rosinboller

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *