hjemmelaget vegansk bounty med kondensert soyamelk

Vegansk Bounty

Nyyydelig konfekt med kokossmak. 

Kombinasjonen kokos og sjokolade er en av mine favoritter. Det funker i alt du setter “Bounty” foran, det funker i kokosboller og det funker i alle fall i sjokoladeganache på kokosmelk.

For lenge siden likte ikke ei venninne av meg ananas, og jeg slet hele tiden med å huske om det var ananas eller kokos hun ikke likte. Da ga hun meg huskeregelen “jeg liker det som passer med sjokolade”, og da klarte jeg ikke glemme det.

Jeg har laget en slags Bounty på bloggen tidligere, det er også en oppskrift i Sykt godt, men begge de to er basert på kokosmelk i selve fyllet. I denne varianten, derimot, trenger vi kun tre ingredienser – kokosmasse, sjokolade og søt, kondensert plantemelk. Sistnevnte er ikke kjempeenkel å få tak i, men det finnes noen varianter både i internasjonale matbutikker og på internett. Du kan også lage den selv, med oppskrift fra f.eks. Veganmisjonen. Det tar litt tid – men du får belønning i en nydelig, tyktflytende melk nesten med karamellsmak.

Får du ekstra soyamelk kan du lage større porsjon Bounty, eller du kan bruke den i karamell og oppskrifter som spør etter vanlig søt, kondensert melk.

Vegansk Bounty

Har du søt kondensert plantemelk, går denne oppskriften nesten som en lek. Du må bruke litt tid på å kjøle ned underveis, men det går kjapt. Har du ikke kondensert plantemelk går det an å lage en annen variant, se i kommentarene under oppskriften.
Prep Time 20 mins
Cook Time 10 mins
Avkjøling 1 hr
Total Time 1 hr 30 mins
Course dessert, konfekt
Cuisine amerikansk
Servings 10 stk.

Ingredients
  

  • 150 g søt kondensert plantemelk (se detaljer under)
  • 200 g kokosmasse
  • 200 g melkefri sjokolade

Instructions
 

  • Kle en tallerken eller et brett med matpakkepapir eller bakepapir.
  • Ha kondensert melk og 150 g kokosmasse i en bolle, og jobb det sammen til en fast masse. Blir det for flytende har du i mer kokos.
  • Form små, avlange biter av massen, og fordel utover tallerkenen. Når du har brukt opp all massen setter du denne i kjøleskapet slik at den blir enda fastere.
  • Smelt sjokoladen i vannbad mens du venter på at kokos-bitene skal stivne. Avkjøl den litt før bruk - hvis ikke mister fort kokosen fasongen. Gjør klar sjokoladen i en skål, resten av kokosmassen på en liten tallerken, samt en rist som de ferdige sjokoladene kan stå på (NB. her er det lurt å ha kjøkkenpapir under).
  • Ta kokos-bitene ut av kjøleskapet. Vend dem i den smelta sjokoladen, deretter i kokosmasse, før du setter dem på risten slik at overflødig kokos (og kanskje sjokolade) drypper av. Gjenta med alle bitene, sett dem deretter tilbake i kjøleskapet.
  • Etter ca. 20 minutter er de klare til servering. Oppbevares i kjøleskap fram til det.

Notes

Her finner du oppskrift på søt, kondensert melk fra Veganmisjonen. 
En del asiatiske butikker selger søt, kondensert kokosmelk. Det kan også brukes. 
Dersom du ikke orker å lage - eller har tilgang på hermetisk - kondensert plantemelk, kan du lage denne oppskriften ved å bruke ca. 150 g stivna kokosmelk. For å ordne det setter du en boks med kokosmelk med høyt fettinnhold i kjøleskapet over natten. Åpne boksen og grav ut det harde laget som legger seg øverst. Rør sammen med melis og kokosmasse. 
Keyword konfekt, sjokolade

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK KONFEKT OG GODTERI. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating