Summer in a bowl

Når det er sommer, og vi til og med her i Stavanger noterer oss litt høyere temperaturer enn vanlig, synes jeg det er digg med slike retter som dette. Bruker litt hummus fra kjøleskapet, slenger noen grønnsaker og kikerter i ovnen, plukker litt salat i hagen (eller fra kjøleskapet om du ikke er like opptatt av å bruke enhver anledning til å framsnakke egen kjøkkenhage som meg), og vips! Kjempegod middag.

Hummusen, samt de stekte kikertene, leverer massevis av både protein og smak – og grønnsakene gjør meg både mett og glad. Her har jeg brukt blomkål og søpotet. Dette er grønnsaker jeg er veldig glad i, og de passer veldig godt til ovnsbaking. Vil du variere kan du bruke brokkoli istedenfor blomkål, eventuelt grønnkål (men med mye kortere steketid). Søtpoteten kan erstattes av gresskar eller andre rotvekster.

Spirene og granateplekjernene på toppen vet du hvorfor er der om du har vært på foredrag med meg, og de kan fint byttes ut eller erstattes med noe annet digg! Pinjekjerner er godt på alt synes jeg, men det vil også fungere fint med blåbær eller jordbærbiter her.

Hummusbowl med blomkål og søtpotet

Dette er en nydelig rett med skikkelig mange smaksrike elementer. Ingredienslisten og framgangsmåten kan muligens virke litt avskrekkende, men det er mest fordi jeg har delt den opp i mange deloppskrifter - og da blir flere ingredienser nevnt mange ganger. Heldigvis går det fort når du setter i gang - og det meste gjør seg ferdig i stekeovnen.
Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 45 mins
Course hovedrett
Cuisine Midt-Østen
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

Ovnsbakt blomkål

 • 0,5 sitron
 • 2 ss sesamfrø
 • 1 ss oregano
 • 0,5 ts salt
 • 1 ts spisskummen
 • 1 ss olje
 • 1 blomkål

Ovnsbakte kikerter

 • 1 boks/kartong kikerter (ca. 4 dl - eventuelt kan du bruke 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv)
 • 1 ss olje
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 1 ts paprikapulver

Ovnsbakt søtpotet

 • 1 liten søtpotet

Hummus

 • 1 boks/kartong kikerter (ca. 4 dl - eventuelt kan du bruke 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv)
 • saft fra sitronen du bruker til blomkålen
 • 2 små hvitløksfedd ev. 1 stort
 • 4 ss tahini
 • salt
 • 1-1,5 dl vann

Montering

 • 0,5 granateple
 • ruccolasalat eller annen salat
 • alfalfaspirer kan sløyfes

Instructions
 

 • Start med å sette stekeovnen på 180 grader, og å finne fram et stekebrett med bakepapir og en ildfast form som tar ca. en tredjedel av stekebrettet. Så begynner du øverst på oppskriften og jobber deg nedover - blomkål, kikerter og søtpotet skal nemlig i ovnen litt etter litt. Er du redd det blir knapt med tid, kan du evnentuelt starte med å lage hummus og å rense granateple.

Ovnsbakt blomkål

 • Press ut sitronsaften og spar den til hummusen. Riv skallet og ha det i en bolle. Tilsett også sesamfrø, oregano, salt, spisskummen og olje.
 • Rens blomkålen og del den i buketter som er ca. like store. Det kan være greit å gå for ganske store buketter her - slik at det blir 10-12 stk. til sammen. Stilken kan du skrelle og skjære i litt mindre biter enn bukettene.
 • Vend blomkål i krydderblandingen, og fordel ut over ca. halvparten av stekebrettet. Pass på at det blir plass til både den ildfaste formen og noen søtpotetskiver. Sett inn i ovnen. Blomkålen skal stekes i ca. 30 minutter.

Ovnsbakte kikerter

 • Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Ha dem over i den ildfaste formen, ha i olje, salt, pepper og paprikapulver, og vend alt godt sammen. Sett inn på stekebrettet sammen med blomkålen.

Ovnsbakt søtpotet

 • Skrell søtpoteten og skjær den i skiver. Ha dem inn på den siste delen av stekebrettet.

Hummus

 • Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i en foodprocessor og tilsett sitronsaft, hvitløk og tahini. Kjør til en jevn hummus, spe med vann til ønsket konsistens. Jeg pleier å kjøre hummusen ganske lenge, slik at den blir skikkelig kremet. Smak til med salt.

Montering

 • Rens kjernene fra granateplet. Når alt i ovnen er ferdig anretter du tallerkner (eller "bowls", da) med hummus, salat, kikerter, søtpotet og blomkål. Topp med alfalfaspirer og granateple, og servér med en gang.
Keyword blomkål, bowl

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ BOWLS. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating