

Søtpotet- og blomkålsuppe
Fyldig og mettende suppe med søtpotet, blomkål og masse indiske smaker.
Jeg er veldig glad i suppe, veldig glad i indisk mat – og eksepsjonelt glad i ovnsbakt blomkål. Egentlig alt av ovnsbakt mat, når jeg tenker meg om.

Uansett: her kombinerer jeg de tre i en herlig variant. Blomkål og søtpotet med en indisk krydderblanding blir ovnsbakt i en halvtime, slik at mest mulig av de gode smakene kommer fram. Deretter kokes de til suppe med flere gode smaker, buljong og kokosmelk.
Etter å ha kjørt suppen jevn med stavmikser eller blender – og ikke brent meg – topper jeg med cashewnøtter og koriander, og nyter suppen rykende varm. Det synes jeg du skal prøve på også!

NB. For en høyere proteinprosent – ha i en kartong hermetiske røde linser og 2 dl ekstra væske – før du kjører suppen jevn.

Søtpotet- og blomkålsuppe
Ingredients
- 2 ss olje
- 2 søtpoteter (mellomstore)
- 1 blomkål
- 1 ts salt
- 2 ts garam masala
- 2 ts spisskummen
- 2 ts gurkemeie
- 1 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili
- 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller grønnsakskraft mer for en mer tyntflytende suppe
- 2,5 dl kokosmelk
- 4 ss rista og salte cashewnøtter
- 4 stilker koriander
- 2 ts chiliflak
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Ha ca. 1 ss olje på bakepapiret, fordel utover så godt du kan.
- Skrell søpotetene, skjær dem i to på langs, og skjær hver del i skiver. Del blomkålen i store buketter, skjær stilken i litt mindre størrelser enn bukettene. Fordelt alt utover stekebrettet.
- Dryss over salt, garam masala, spisskummen og gurkemeie, og sett brettet i ovnen. Grønnsakene skal steke ca. 30 minutter, start på resten av suppen når steketiden nærmer seg slutten.
- Finhakk løk, hvitløk og chili. Varm opp 1 ss olje til medium til høy temperatur i en stor gryte, og ha i det du nettopp finhakket. Stek i noen minutter.
- Ha de ferdigstekte grønnsakene fra stekeovnen i gryta, og hell på vann med buljongterning og kokosmelk. La det koke opp, og deretter i koke i noen minutter.
- Skru varmen ned, og kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Pass på at du ikke brenner deg - det blir fort varmt her! Synes du suppen blir for tykk kan du ha i litt mer vann og eventuelt buljongterning, og la den koke i et par minutter til før servering.
- Grovhakk nøttene og korianderen og ha over ved servering. Noen chiliflak på toppen ser fint ut på bilder, og gir suppen en ekstra piff.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SUPPER
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: