

Gnocchi i kremet soppsaus
Hvorfor i alle dager har jeg aldri laget gnocchi før?
Altså jeg elsker både poteter og pasta, og dette er en slags hybrid – som attpåtil er superenkel å tilberede. Her tar jeg helt klart selvkritikk.

Gnocchi får du kjøpt i godt assorterte dagligvarebutikker. Det kan ligge både i ferskvaredisken og med pastaen i tørrvareavdelingen. Jeg anbefaler å se etter sistnevnte, da er det mye større sjanse for at den er uten egg.

Når det kommer til grønnsaker, så fungerer det meste godt her – jeg er bare spesielt svar for sopp og brokkoli. Prøv gjerne med spinat, blomkål, gulrot, søtpotet eller grønnkål, om det er det du har liggende. Gresskarkjernene på toppen er mest for en bitte liten proteinboost (og det er alltid godt med litt knas), disse tipper jeg helt fint kan erstattes av pinjekjerner eller sprøstekte kikerter.
Gnocchi i kremet soppsaus
Ingredients
- 100 g aromasopp eller annen sopp
- 1 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 1 pastinakk
- 0,5 brokkoli
- 4 stilker bladpersille
- olje til steking
- 350 g gnocchi pass på at den er uten egg
- salt og pepper
- 1,5 dl kokosmelk eller vegansk matfløte
- 2 dl vann
- 1 ts grønnsaksbuljongpulver eller en liten terning
- 2 ss gresskarkjerner
Instructions
- Skjær sopp i skiver, grovhakk løk og finhakk hvitløk. Skrell pastinakken og skjær den i terninger, del brokkolien i buketter. Finhakk persille.
- Varm opp olje til høy temperatur i en stekepanne. Ha i soppen, og fres den i noen minutter. Skru deretter varmen ned til medium, ha i litt mer olje og tilsett pastinakk og brokkoli. Etter et par minutter har du også i løk og hvitløk. Vend sammen og stek i 1-2 minutter til.
- Her er det lov å bruke to stekepanner om du har, det er også lov å legge grønnsakene til side mens du steker gnocchien. Eller du kan gjøre som meg: dytte grønnsakene over på den ene halvdelen av stekepannen, ha i litt mer olje, og steke gnocchien i 2-3 minutter.
- Bland deretter alt i pannen sammen, krydre med salt og pepper, og hell på kokosmelk, vann og buljongpulver. La det koke i 3-4 minutter, så er retten klar til servering.
- Ha over i pastatallerker, topp med gresskarkjerner og bladpersille og servér retten rykende varm.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER FRA ITALIA.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: