Restelasagne (av fredagssuppe)

Nydelig lasagne med masse god smak, som du lager på 35 minutter (dersom du har restene du trenger). 

Har du prøvd deg på min fine fredagssuppe-oppskrift? Den ble raskt en favoritt hos meg – både fordi den er enkel og digg – men også fordi restene superlett kan forvandles til en kjempegod lasagne!

Dette er så enkelt, enkelt og skikkelig godt – og kanskje mitt favoritteksempel på at rester ofte ikke bare kan brukes som de er – men gjennomgå en oppsirkulering (av engelsk upcycling –  å bruke et materiale eller en gjenstand på nytt, men til et annet formål eller på en annen måte enn den opprinnelige).

Dette jobbet vi masse med både i boken min Sykt enkelt, der restemat virkelig fikk innpass hos meg for første gang, og så tok vi det videre i Sykt billig, der restene fikk sitt eget kapittel.

Har du ikke fredagssuppe på lur? Da kan du lage den med denne oppskriften – eller prøve med en annen tomatbasert suppe.

Knallgod restelasagne

Prep Time 5 mins
Cook Time 30 mins
Total Time 35 mins
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 porsjoner fredagssuppe
  • 6 lasagneplater
  • litt vegansk ost (som smelter)

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, og finn fram en mellomstor til liten ildfast form.
  • Legg suppe og lasagneplater lagvis i formen. Start og slutt med suppe - og ha revet vegansk ost helt på toppen.
  • Sett i ovnen og stek i ca. 30 minutter - til det bobler godt rundt kantene, og osten har smeltet. Servér lasagnen rykende varm - gjerne med en frisk salat til.
Keyword lasagne, pasta, restemat

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ RESTEMAT. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating