Tikka masala med søtpotet og blomkål

Nydelig indisk* rett med grønnsaker, erter, quinoa og en knallgod saus.

*Først en liten innrømmelse: denne oppskriften har jeg eksperimentert meg fram til basert på en kjempegod tikka masala-rett jeg fikk servert i London en gang. Det sier seg selv at det slett ikke er sikker at den er nøyaktig lik, i tillegg så er jeg usikker på om det er rett bruk av tittelen “Tikka masala”. I tillegg aner jeg ikke om den faktisk kommer fra India, eller er noe de har laget i England for å herme etter indisk mat, så ikke forvent å lære noe nytt av å lese denne innledningen.

Men altså: det smaker digg. Skikkelig digg. Og retten er ikke veldig vanskelig å lage. Du starter med å krydre og bake grønnsaker i ovnen, og mens de står og godgjør seg koker du quinoa og rører sammen en saus. Som proteinkilder her bruker jeg både cashewnøtter, erter og nettopp quinoa – så denne retten er rik på både smak og næring.

Variasjonstips: 

Alt av grønnsaker blir godt her. Seriøst. Pass bare på at du skjærer rotvekster i litt mindre biter enn kål og andre grønnsaker – slik at det blir ferdig ca. samtidig. Hva med å ha i potet, gresskar, aubergine, squash eller aspargesbønner neste gang?

Retten er god som den er, men blir – i min mening – ekstra god med hjemmelaga naan til.

Tikka masala med søpotet og blomkål

Prep Time 10 mins
Cook Time 35 mins
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • olje til steking
  • 600 g søtpotet
  • 1 blomkål
  • 1 ts salt
  • 1 ts garam masala

Saus og tilbehør

  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 cm ingefær
  • 0,5 rød chili
  • 200 g quinoa
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ss paprikapulver
  • 4 dl knuste tomater (1 boks/kartong)
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 0,5 ts salt
  • 100 g cashewnøtter
  • 100 g erter
  • koriander eller bladpersille til servering
  • eventuelt naan til servering

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Ha på 1 ss olje, og gni den utover bakepapiret.
  • Skrell søtpotet og skjær i terninger med lengder på 1-1,5 cm. Skjær blomkålen i relativt store buketter. Fordel alt utover stekebrettet, krydre med salt og garam masala, og sett i ovnen. Grønnsakene skal stekes i ca. 20 minutter - gjør klar saus og quinoa i mellomtiden.

Saus og tilbehør

  • Finhakk løk, hvitløk, ingefær og chili. Hvitløk og ingefær kan eventuelt rives også.
  • Kok quinoa etter anvisning på pakken.
  • Varm opp en stor gryte til medium til høy temperatur. Ha i olje, løk, hvitløk, ingefær, chili, garam masala, gurkemeie og paprikapulver, og la det surre i noen minutter.
  • Hell på knuste tomater, kokosmelk og salt, og la det koke opp. La deretter gryten småkoke i 5-10 minutter.
  • Rør inn cashewnøtter og erter, og når grønnsakene i ovnen er ferdige, har du i dem også.
  • Server gryteretten med quinoa, topp med koriander eller bladpersille. Naan er også godt til, om du har.
Keyword blomkål, fylt søtpotet, tikka masala

HER FINNER DU FLERE INDISKE OPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating