

Kremet pasta med blomkål
Nydelig pastarett med alfredosaus og ovnsbakte grønnsaker og kikerter.

Jeg laget denne retten på stories på Instagram en dag, og rett etterpå tok det helt av i innboksen. Oppskriften er litt blanding av allslags, for å være ærlig, men en cashewsaus som har vært med meg siden 2011. Jeg hadde ikke egentlig tenkt å legge den ut, men siden det er utrolig hyggelig når folk spør, så klarer jeg jo ikke la være.

Tre elementer: pasta kokes, saus blendes sammen, og grønnsaker og kikerter krydres og bakes i ovn. Til slutt blandes alt sammen og serveres. Bytt gjerne ut grønnsakene med andre sorter, og/eller bytt ut kikertene med store hvite bønner. Jeg tror til og med de fint kan erstattes av mandler, men da kan du redusere steketiden til 8-10 minutter på akkurat dem. Er du ikke så glad i pasta, vil jeg tro at både saus, grønnsaker og kikerter vil fungere utmerket på søtpotetstappe eller kremet polenta.

Kremet pasta med blomkål
Ingredients
- 4 dl kikerter enten fra 1 boks, eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker før bruk
- 1 dl cashewnøtter
- 0,5 blomkål
- 0,5 brokkoli
- 1 ss olje
- 1 ts salt
- 1 ts spisskummen
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts paprikapulver
- 0,5 ts chilipulver
- 200 g pasta
- 2 dl usøtet mandelmelk
- 1 ss næringsgjær
- 1 ss soyasaus
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss tahini
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 ts pepper
- 1 ts røkt paprikapulver
- 0,5 ts muskat
Instructions
- Start med kikertene. Bruker du hermetiske, holder det å helle av laken og skylle dem i litt vann. Bruker du tørka, må de bløtlegges i minst åtte timer for deretter å kokes møre før bruk.
- Bløtlegg cashewnøttene i litt vann mens du starter med resten.
- Forvarm stekeovnen til 175 grader, og finn fram en stor ildfast form. Ha litt olje i bunnen av den.
- Del brokkoli og blomkål i buketter, ha i formen, ha også i kikertene. Krydre med salt, spisskummen, hvitløkspulver, paprikapulver og chilipulver. Vend alt sammen, sett i ovnen og stek i 30 minutter.
- Kok pastaen etter anvisning på pakken, prøv å koordinere slik at den er ferdig ca. samtidig som grønnsakene i ovnen.
- Hell vannet av cashewnøttene og ha dem i en foodprosessor eller blender. Tilsett mandelmelk, næringsgjær, soyasaus, sitronsaft, dijonsennep, tahini, hvitløk, pepper, røkt paprika og muskat. Kjør til helt jevn saus.
- Sil vannet av pastaen. Hell cashewsausen over i gryta, ha også i grønnsakene og kikertene som du har stekt i ovnen. Vend alt godt sammen, og servér retten rykende varm.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL.
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: