kremet pasta med blomkål

Kremet pasta med blomkål

Nydelig pastarett med alfredosaus og ovnsbakte grønnsaker og kikerter. 

Jeg laget denne retten på stories på Instagram en dag, og rett etterpå tok det helt av i  innboksen. Oppskriften er litt blanding av allslags, for å være ærlig, men en cashewsaus som har vært med meg siden 2011. Jeg hadde ikke egentlig tenkt å legge den ut, men siden det er utrolig hyggelig når folk spør, så klarer jeg jo ikke la være.

Tre elementer: pasta kokes, saus blendes sammen, og grønnsaker og kikerter krydres og bakes i ovn. Til slutt blandes alt sammen og serveres. Bytt gjerne ut grønnsakene med andre sorter, og/eller bytt ut kikertene med store hvite bønner. Jeg tror til og med de fint kan erstattes av mandler, men da kan du redusere steketiden til 8-10 minutter på akkurat dem. Er du ikke så glad i pasta, vil jeg tro at både saus, grønnsaker og kikerter vil fungere utmerket på søtpotetstappe eller kremet polenta.

kremet pasta med blomkål

Kremet pasta med blomkål

Nydelig pastarett med mettende pasta, næringsrike grønnsaker, knasende kikerter og en helt nydelig cashewbasert saus.
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 dl kikerter enten fra 1 boks, eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker før bruk
  • 1 dl cashewnøtter
  • 0,5 blomkål
  • 0,5 brokkoli
  • 1 ss olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts chilipulver
  • 200 g pasta
  • 2 dl usøtet mandelmelk
  • 1 ss næringsgjær
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss tahini
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 ts pepper
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts muskat

Instructions
 

  • Start med kikertene. Bruker du hermetiske, holder det å helle av laken og skylle dem i litt vann. Bruker du tørka, må de bløtlegges i minst åtte timer for deretter å kokes møre før bruk.
  • Bløtlegg cashewnøttene i litt vann mens du starter med resten.
  • Forvarm stekeovnen til 175 grader, og finn fram en stor ildfast form. Ha litt olje i bunnen av den.
  • Del brokkoli og blomkål i buketter, ha i formen, ha også i kikertene. Krydre med salt, spisskummen, hvitløkspulver, paprikapulver og chilipulver. Vend alt sammen, sett i ovnen og stek i 30 minutter.
  • Kok pastaen etter anvisning på pakken, prøv å koordinere slik at den er ferdig ca. samtidig som grønnsakene i ovnen.
  • Hell vannet av cashewnøttene og ha dem i en foodprosessor eller blender. Tilsett mandelmelk, næringsgjær, soyasaus, sitronsaft, dijonsennep, tahini, hvitløk, pepper, røkt paprika og muskat. Kjør til helt jevn saus.
  • Sil vannet av pastaen. Hell cashewsausen over i gryta, ha også i grønnsakene og kikertene som du har stekt i ovnen. Vend alt godt sammen, og servér retten rykende varm.
Keyword blomkål, pasta

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook: 

Instagram
Facebook

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating